Rukomet

Dvoršek: "Želim vidjeti na koga od svojih igrača mogu računati"

Zvonka Keliš • četvrtak, 08.08.2013.
Dvoršek: "Želim vidjeti na koga od svojih igrača mogu računati"

Prvi pripremni dvoboj već je iza rukometaša CO Zagreba, a novi te itekako uzbudljiviji i zanimljiviji već dobrano kucaju na vrata. Naime, u petak Zagrebaše očekuje uzbudljiv Kempa cup na kojem će već u skupini snage odmjeriti i sa svojim suparnikom iz skupine Lige prvaka, RN Löwenom. Upravo stoga ponešto je o pobjedi nad Linzom, kao i o svemu što očekuje njegovu ekipu kazao trener hrvatskog prvaka Boris Dvoršek.

Hrvatski rukometni prvak odradio je svoje naporne pripreme u Zagrebu te na Rogli te je ove srijede vrijeme bilo da krene put Njemačke te da testira spremnost svojih momaka. Prva postaja na putu prema Njemačkoj bio je austrijski Linz gdje je trener Bors Dvoršek po prvi puta u sklopu priprema za novu sezonu mogao vidjeti svoje igrače na djelu, naravno, protiv jedne druge rukometne ekipe.

Udarna postava CO Zagreba u prvome dijelu ogleda letjela je na svojim krilima te je odmah stvorila znatnu prednost (19:11) nakon čega u igru ulaze i preostali igrači kako bi pokazali što sve znaju. Do konca prednost Zagreba nešto se smanjila, no ostaje sigurnih +6 (31:25) netom prije novih ogleda u Njemačkoj.

Iako je već netom po utakmici kazao riječ, dvije o stanju i momčadi te njenom prvome pripremnom dvoboju trener Dvoršek za službene je klupske stranice kazao još nekoliko riječi: "Utakmica protiv Linza bila je lijepa za gledati. Bilo je tu lijepih i atraktivnih poteza, protivnik je igrao napaljeno i dosta agresivno, dok smo mi prvu pripremnu utakmicu odigrali sasvim solidno. Kod nekih igrača noge su još uvijek teške, dok se kod, primjerice, Šprema i Horvata vidjelo da su maksimalno spremni i da idu od prve minute na glavu. Njih su dvojica doslovce letjeli terenom."

Nakon prvog pripremnog dvoboja predaha za Zagrebaše nema budući da ih sada očekuju uistinu zanimljivi dvoboji kako na Kempa cupu tako i netom kasnije na Sparkassen cupu, kao i nastavak napornih treninga pod stručnim vodstvom novog kondicijskog trenera Bojana Goluba: "Veselimo se tim dvobojima jer riječ je o respektabilnim, dosta jakim protivnicima. Ponovit ću još jednom, rezultat s ovih pripremnih utakmica nije toliko važan", kazao je Dvoršek.

Matulić se priključuje ostatku ekipe

"Na sreću radi se samo o lakšem uganuću i Jerko će već od danas trenirati s ostatkom ekipe. Nije bilo potrebe da ga skidamo protiv Linza premda je on još jučer trenirao po posebnom, nešto lakšem programu. Od danas se priključuje treninzima s ostatkom momčadi i vjerujem kako ćemo ga vrlo brzo gledati i u utakmicama", pojasnio je Dvoršek situaciju s ozlijeđenim desnim krilom CO Zagreba.

"U pripremnom periodu svaka će momčad pokazati dva lica. Tako se može dogoditi da pobijedimo nekog od favorita turnira, a potom da izgubimo od nekog objektivno slabijeg protivnika. Takve su pripreme i Zagreb se tu ne razlikuje od ostalih klubova. Meni kao treneru puno je važnije vidjeti na koga od svojih igrača mogu ozbiljno računati u sljedećoj sezoni. Mi ćemo isprobati i neke nove, ali i neke stare, rekao bih, zaboravljene varijante. Ne želim sada previše toga otkrivati, ali pripreme i jesu tu da bi se momčad uigrala."

Nastavio je potom u istom ritmu trener Croatia osiguranja Zagreb ta aktualnog osvajača Regionalne lige: "Stalno se govori o turnirima, ali se pritom zaboravlja da mi ovdje nastavljamo kondicijske treninge koje smo započeli na Rogli. Doduše, na Rogli se radilo isključivo na fizičkoj spremni, dok ćemo u Njemačkoj kombinirati fizičku spremu i taktiku. Mi formu tempiramo za 21. rujna, odnosno za prvo kolo Lige prvaka i domaću utakmicu protiv Celja."

"Što se tiče fizičke spreme, rekao bih da smo odradili jako dobar posao na Rogli. Jasno, kod težih igrača treba još vremena, ali vidjeli ste kako su terenom letjeli Šprem i Horvat. Juniori, koji su nam se pridružili nakon Svjetskog prvenstva i tjedan dana odmora, u dobroj su fizičkoj spremi iako će im trebati još neko vrijeme da uđu u film. Iako ne volim nikoga posebno isticati ovoga puta moram pohvaliti Stipu Mandalinića koji je protiv Linza odigrao dosta kvalitetno", dodao je još Dvoršek.

Iako su se hrvatski reprezentativni juniori, među kojima se našla velika većina novih Zagrebovih pojačanja, nešto kasnije priključili momčadi CO Zagreba, atmosfera u ekipi je uistinu sjajna te su oni prihvaćeni na najbolji mogući način: "Atmosfera je sjajna još od prvoga dana. Kao trenera posebno me veseli što je momčad odlično prihvatila šestoricu novih, mladih igrača. Tu su bitnu ulogu odigrali "senatori" poput braće Valčić, golmana Stevanovića i kapetana Horvata. Dečki su zaista jedna dobra klapa, na svakom koraku podržavaju jedni druge i meni kao treneru u bitnome olakšavaju posao", zaključio je trener Dvoršek.

Zagrebaši u petak kreću s natjecanjem na prvom pripremnom turniru, Kempa cupu, na kojem su smješteni u skupinu A zajedno sa svojim suparnikom iz skupine Lige prvaka, RN Löwenom, kao i Frisch Auf Göppingenom te TV Neuhaseunom. Svoj nastup će momčad Zagreba započeti ogledom s Göppingenom već u petak u 20 sati, dok će u subotu odigrati dva dvoboja s preostala dva suparnika iz skupine. U nedjelju, pak, kreće borba za plasmane na Kempa cupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zovche08.08.2013. u 15:19
    da bi krenuo u nekakav ozbiljan projekt prvo sto ti treba je i ozbiljan trener... znaci nista...
    zovche
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 15:08
    sretno u novoj sezoni i više uspjeha na međunarodnoj sceni
    Obrisan korisnik