Rukomet

Zagrebaši upisali prvu pripremnu pobjedu, trener Dvoršek dao priliku svim igračima

Zvonka Keliš • srijeda, 07.08.2013.
Zagrebaši upisali prvu pripremnu pobjedu, trener Dvoršek dao priliku svim igračima
Foto: Kristijan Komarica

Momčad CO Zagreba nakon prvog je dijela uistinu napornih priprema, odrađenih u Zagrebu te na Rogli, krenula put Njemačke gdje će narednih dana odigrati nekoliko zanimljivih prijateljskih dvoboja. Na putu prema svojoj novoj destinaciji za naredne dane Zagrebaši su, pak, stali u Linzu gdje su odmjerili snage s tamošnjom ekipom te upisali prvu pripremnu pobjedu.

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb u srijedu su se ujutro uputili u Njemačku gdje će u narednih desetak dana zaigrati na dva itekako važna i jaka pripremna turnira, Kempa i Sparkassen cupu, te će snage odmjeriti i s dva njemačka niželigaša. No, na svom putu momčad CO Zagreba je, pak, stala u Austriji, točnije, Linzu, gdje je odigrala svoju prvu pripremnu utakmicu nakon iznimno napornog prvog dijela priprema.

Dobro su Zagrebaši krenuli u susret sa svojim domaćinom Linzom te su nakon prvih 30 minuta igre osigurali prednost od osam pogodaka (19:11) prilikom čega je ona prva, prava postava hrvatskog prvaka pokazala što sve zna i umije. U nastavku ovog prijateljskog susreta priliku da se dokažu dobili su i svi preostali igrači koji tako dvoboj privode kraju s prednošću od šest golova te konačnih 31:25.

Najefikasniji u redovima CO Zagreba bio je krilni igrač Lovro Šprem s pet postignutih pogodaka, dok su Zlatko Horvat, Luka Šebetić i Marko Matić zabili po četiri gola, a Stipe Mandalinić je dodao njih tri.

Razloga za zadovoljstvo nakon prvog ovosezonskog, ali ipak pripremnog ogleda svoje ekipe imao je trener hrvatskog rukometnog prvaka Boris Dvoršek koji je netom nakon susreta kazao: "Zadovoljan sam s prvom pripremnom utakmicom Zagreba. Dakako, prvo poluvrijeme je bilo mnogo bolje budući da je igrala udarna postava, no do kraja utakmice svi su igrači dobili svoju priliku."

"Malo smo izmiješali sastav u nastavku te je zapravo to i najbitnije, dakle, da su svi igrači dobili svoju priliku i ugrabili je. Odigrali su i dali sto posto. Također, nakon tjedan dana visinskih priprema na Rogli i ovog prvog odigranog susreta najvažnije i da su svi zdravi te da se nitko nije ozlijedio", nadodao je potom trener CO Zagreba.

Za sam kraj je, pak, trener Dvoršek pojasnio i naglasio: "Rezultat je, dakle, bio bolji u prvome poluvremenu, no mi smo do kraja uistinu izmiješali sastav i svi su dobili svoju priliku. Kao što sam rekao prije početka priprema, na turneji nam, iako je to uvijek dobro, nije bitno pobjeđivati i osvojiti turnire. Najvažnije nam je vidjeti kako stojimo kao momčad, na koga se u kojoj fazi može računati te tko koliko može dati."

Pred Zagrebašima je sada nastavak puta prema Njemačkoj gdje ih od petka očekuje zanimljiv pripremni turnir, Kempa cup, u sklopu kojeg su Dvoršekovi momci smješteni u skupinu A zajedno sa svojim suparnikom iz skupine A Lige prvaka RN Löwenom, kao i Frisch Auf Göppingenom te TV Neuhausenom. Drugu skupinu, pak, čine ekipe Magdeburga, Celja PL, Balingena te TV Bittenfelda.

Prijateljska utakmica:
Linz AG - CO Zagreb 25:31 (11:19)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zovche08.08.2013. u 19:46
    za bilo kakav ozbiljan projekt potreban je i ozbiljan trener.. znaci nista od toga...
    zovche
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 15:10
    više sreće u Europskoj novoj sezoni
    Obrisan korisnik