Nogomet

Dinamovi klinci ušli u finale Nike Premier Cupa, za trofej protiv Milana

Sportnet • petak, 09.08.2013.
Dinamovi klinci ušli u finale Nike Premier Cupa, za trofej protiv Milana

Generacija U-15 Dinama nastupa na svjetskoj završnici Nike Premier Cupa u organizaciji Manchester Uniteda. Nakon osvojenog prvog mjesta na europskoj završnici, mlada momčad trenera Krešimira Gojuna se plasirala na svjetsku završnicu gdje omjeravaju snage s ekipama sa svih kontinenata...

Iako su na ždrijebu natjecanja izvukli najtežu grupu na turniru (AC Milan, Boca Juniors, Right to dream, Shandong Luneng), kadeti Dinama su izvrsnim nastupima izborili prvo mjesto u skupini.

U četvrtfinalu se momčad Dinama sastala s neugodnim predstavnikom iz Južne Koreje (Ulsan Hyundai), s kojom je remizirala nakon regularnog vremena 1:1, ali su bili uspješniji u izvođenju jedanaesteraca te na kraju ukupno pobijedili 6:4.

U polufinalu su snage odmjerili s vršnjacima iz Arsenala, jednim od glavnih favorita ovog turnira. Nakon vrlo zahtjevne i napete utakmice u regularnom vremenu nije bilo pogodaka te je opet došlo do izvođenja jedanaesteraca gdje su Modri bili uspješniji konačnim rezultatom 5:3, te tako postigli povijesni uspjeh hrvatskog nogometa plasiravši se u finale najjačeg turnira na svijetu u tom uzrastu.

Finale se igra protiv momčadi AC Milan, s kojima su se već susreli u grupi. Inače, finale se igra na stadionu Old Trafford, kao predigra svečane utakmice povodom desete godišnjice dolaska Rija Ferdinanda u Manchester United, u kojoj će igrati United i Sevilla našeg Ivana Rakitića.

"Ponosni smo uspjehom koji smo do sada postigli. Ostvarili smo snove izborivši nastup u finalu na prekrasnom 'kazalištu snova'. Moji igrači su pokazali da su najjači kada je najpotrebnije te su i zadnju kap znoja ostavili na terenu. Sretan sam što je ovo prvi put da će jedna hrvatska momčad nastupiti u finalu koje ove godine slavi svoju jubilarnu 20. godišnjicu. Također, drago nam je prezentirati svijetu rad naše nogometna škole koja je izuzetno cijenjena na svjestkoj nogometnoj mapi. Zahvalio bih se svom stručnom stožeru (Milan Šnjarić, Sebastijan Grgac, Jasmin Osmanović) te predstavniku Nikea Mislavu Krznariću, koji su dali svoj maksimum pri stvaranju ovog rezultata", izjavio je trener Krešimir Gojun.

Za Dinamo nastupaju: Adrian Šemper, Matej Hudeček, Borna Sosa, Branimir Kalaica, Vinko Soldo, Luka Pasariček, Nikola Moro, Borna Borovec, Josip Brekalo, Karlo Igor Majić, Davor Lovren, Dino Halilović, Adrian Zenko, Andreas Antić, Bruno Goda, Kristijan Sabolović,

Rezultati u skupini:
Gnk Dinamo – Right to dream (Gana) 1:1
Gnk Dinamo – AC Milan 2:1
Gnk Dinamo – Shandong Luneng (Kina) 8:0
Gnk Dinamo – Boca Juniors (Argentina) 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom09.08.2013. u 20:18
    Jedan veliki bravo za najbolju omladinsku školu ikada!!!!
    The Phantom
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 20:11
    KADETI Dinama osvojili su 20. Nike Premir Cup. U finalu su na legendarnom Old Traffordu s 2:1 slavili protiv talijanskog velikana Milana. Dinamo je do pobjede došao u uzbudljivoj utakmici nakon produžetaka.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 16:48
    Svaka cast ljudima koji rade sa ovim mladim deckima.Odlicno!Cestitke igracima I trenerima!!!
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG09.08.2013. u 13:04
    Svaka im čast. Bit će to još jedna odlična generacija.
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 10:43
    Sa manchesteroove stranice, a pokazuje koliki je uspjeh doći do finala - Over eight thousand teams started on the journey, and only two remain... Strašno!!
    Obrisan korisnik