Nogomet

Tudor: "Uvjeren sam da smo u dvije utakmice mi igrali bolje, ali dalje ide onaj koji daje golove"

Ivana Strahija • petak, 09.08.2013.
Tudor: "Uvjeren sam da smo u dvije utakmice mi igrali bolje, ali dalje ide onaj koji daje golove"
Foto: Duje Bonačić

U Tbilisiju Hajduk nije uspio pogoditi mrežu Dile te se morao oprostiti od Europe za ovu sezonu. Trener Igor Tudor nesretan je jer vjeruje da je njegova momčad kroz dvije utakmice pokazala bolji nogomet.

Hajduk je i u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Europske lige upisao poraz, Dila Gori slavila je pogotkom u 82. minuti i s ukupnih 2:0 eliminirala Splićane iz daljnjeg natjecanja.

Devdariani: "Ne mislim da je Hajduk bio bolji"

Trener gruzijske momčadi Giorgi Devdariani ne slaže se s Igorom Tudorom i vjeruje da je upravo njegova momčad igrala bolji nogomet.

"Zaslužili smo prolaz dalje. Gospodin Tudor misli da je Hajduk bio bolji, ja tako ne mislim. Postavili smo igru kakva nam odgovara i prošli dalje, mislim da našem uspjehu nema prigovora. Probat ćemo ovako i dalje, sve do plasmana u skupinu Europske lige", rekao je nakon utakmice Devdariani.

Trener Hajduka Igor Tudor usprkos ispadanju vjeruje kako je njegov sastav bio bolji kroz dvije utakmice s Gruzijcima. "Čestitam Dili, neka prođu u sljedeći krug. Mi smo igrali bolje u dvije utakmice, no dalje ide onaj koji daje golove", kazao je nakon poraza u Tbilisiju Igor Tudor, trener Hajduka, prenosi Večernji list.

"Igrali smo dobar nogomet, ali za pobjedu su potrebni pogoci. Pokušali smo i ovdje nametnuti našu igru, ali nismo uspjeli do kraja. Utakmica se lomila na jednom detalju, a mi nemamo igrača koji je sposoban napraviti razliku. Dila ima, jedan takav ušao je s klupe i vidjeli ste kakav je pogodak postigao", prisjetio se ključnog trenutka Tudor.

Hajduk nije bio kompletan u ovoj utakmici, dio razloga za poraz Tudor nalazi i u tom detalju.

Posebno je Tudor naglasio problem kratke klupe Hajduka: "Veliki hendikep bio je neigranje Kouassija, a Maglica nije spreman i to se osjetilo. Da smo kupili trojicu igrača, onda bismo mi prošli dalje. U tim je stvarima nogomet vrlo egzaktan."

Vremena za žalovanje nema, upozorio je Hajdukov strateg, pošto u petom kolu prvenstva ovog vikenda Splićani igraju protiv do sad odličnih Lokosa: "Šteta što europska priča nije potrajala, ali igračima sam rekao da dignu glave. Moramo se koncentrirati na Lokomotivu i prvenstvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 12:42
    jbg,nije lako pobijediti klub iz staljinovog grada,ipak su oni igrali za velikog vođu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 11:57
    ma mislim da se vidilo da igrači nisu imali svježine, pogotovo ovi mlađi. Jedino mi je neshvatljiv Bencun, mlitavijeg i anemičnijeg igrača u Hajduku nisam vidio, nije ni čudno što ga je Krstičević izvadio van nakon 20 minuta igre. Defintivno da se je trebalo malom Mujanu više dati prostora i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 11:49
    tudoru i jurišiću treba kupit naočale, imaju slabu dioptriju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 11:02
    Tudore *ebem tebe i tvoje izjave Jedva si čeka ispast iz Europe kako ne bi morali putovat i igrat 2 utakmice tjedno!! Tebi je važniji neki us*ani Superkup od jedinog natjecanja di možeš dobit kakvu-takvu lovu, koje Vam evidentno fali jer je završila u krivim džepovima?!? Ukupno bolji? Bolji ste... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 10:46
    Ovakvim izjavama Tudor će izgubit sve simpatije koje je pokupio nakon nekoliko solidnih partija njegove ekipe. A i zbog besmislenog sastava, čemu Bencun i Bradarić od prve minute, zašto je Mujan stalno na klupi, a jedini je igrač uz Kouassija koji može višak stvorit, što Andrijašević radi na klupi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik