Nogomet

Matjaž Kek: "U Žilini smo napravili iskorak, vrijeme će pokazati koliko je velik"

Sportnet • petak, 09.08.2013.
Matjaž Kek: "U Žilini smo napravili iskorak, vrijeme će pokazati koliko je velik"
Foto: Duje Bonačić

Nogometaši Rijeke u četvrtak su ostvarili sjajan uspjeh plasmanom u četvrto pretkolo Europske lige. Prednost s Kantride pokazala se dovoljnom jer Riječani su u uzvratu odigrali 1:1 sa Žilinom, a trener Matjaž Kek nakon utakmice je izjavio kako je ponosan na svoje igrače i kako vjeruje da je prolaz posve zaslužen.

Pogotkom Nikole Pokrivača nogometaši Rijeke sinoć su trasirali put prema četvrtom kolu Europske lige. Žilina je kasno proradila, postigla pogodak minutu prije kraja, no vremena za pothvat i preokret nije bilo.

Gula: "Pobijedila je ekipa koja je prva postigla pogodak"

Trener Žiline Adrian Gula nije imao razloga za zadovoljstvo. Njegova momčad nije iskoristila prigode koje im je Rijeka pružila i oprašta se od Europe u trećem pretkolu.

"Dobro smo otvorili utakmicu, stvorili par prigoda i da je jedna lopta ušla bila bi to drugačija utakmica. Igrali smo napadački i potrošili se, a pobijedila je ekipa koja je prva postigla pogodak. Čestitam Riječanima na prolasku", rekao je Gula.

Trener Riječana Matjaž Kek nakon utakmice je posve očekivano izrazio zadovoljstvo prolazom u sljedeće pretkolo, premda se na njegovom licu nije dala iščitati euforija.

"Treneru nakon ovakve utakmice preostaje samo čestitati igračima. Bilo je neočekivano teško, ali bili smo bolji i zasluženo nastavljamo europski put", rekao je Kek, a prenosi Novi list.

"Imali smo sve pod kontrolom nakon pogotka, ali smo na kraju sebe doveli u situaciju da strepimo za ishod. Tako je to u nogometu, ali najvažnije je proći. U ponedjeljak je nova utakmica, sada se okrećemo Osijeku", dodao je.

Kek nije želio komentirati isključenje jednog od najiskusnijih na travnjaku, Darija Kneževića, koji je drugi žuti karton zaradio u naguravanju nakon pogotka domaćih.

"Neću o tome, nisam vidio što se dogodilo. Tih posljednjih pet minuta smo se izvukli, ali sreća prati hrabre, a moji su igrači igrali junački", komentirao je riječki trener.

"Ponosan sam na svoje igrače kao trener, protivnika smo dvaput vraćali u život, ali smo zasluženo prošli. To je Europa, treba učiti i učiti. U Žilini smo napravili iskorak, a vrijeme će pokazati koliko velik.",

"Idemo dalje! Ponosan sam što sam trener Rijeke, nemate pojma kako ja guštam", kazao je na kraju Kek.

Riječani će u ždrijebu danas u 13 sati saznati ime svog sljedećeg protivnika u Europskoj ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.08.2013. u 11:42
    Forza Fiume !
    Obrisan korisnik
  • 280409.08.2013. u 11:13
    Bravo Rijeka :D
    2804
  • etti09.08.2013. u 10:10
    Sttutgart, Spartak Moskva, PAOK, Odesa i Betis su mogući protivnici Rijeke. Možda bi Odesa bila najbolji izbor ovdje, najmanje su poznati, a vjerojatno i nešto slabiji od ovih ostalih.
    etti
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 09:36
    Rijeka rutinski, svaka čast!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 09:22
    zabili gol i prošli,,tako treba
    Obrisan korisnik