Nogomet

Peterostruki prvak Njemačke, bolje prošlosti nego sadašnjosti, protiv Kekovih ratnika

Ivan Pavić • petak, 09.08.2013.
Peterostruki prvak Njemačke, bolje prošlosti nego sadašnjosti, protiv Kekovih ratnika
Foto: Bruno Karadža

Za ulazak u grupe Europske lige Rijeka će odmjeriti snage s njemačkim velikanom Stuttgartom. Veliko ime dolazi na Kantridu, Stuttgart je naravno i favorit u dvije utakmice, ali nikako nije neprelazna prepreka...

Peterostruki prvak njemačke Bundeslige, zadnji put osvojili su popularni "pladanj" 2007. godine na krilima Maria Gómeza. Od ostalih igrača koji su nosili bijelo-crveni dres treba izdvojiti ubojitog napadača Elbera, njegovog sunarodnjaka i bivšeg izbornika reprezentacije Brazila Carlosa Dungu, bivšeg člana Rijeke, njemačkog napadača hrvatskih korijena Fredija Bobića. Puno je velikih i dobrih igrača igralo u Stuttgartu da bi ih se sve spomenulo, ali treba spomenuti igrače poput Philippa Lahma, Matthiasa Sammera, Jürgena Klinsmanna, bivšeg trenera Hajduka Krasimira Balakova i naravno bivšeg hrvatskog reprezentativca Zvonimira Solde koji je ostavio zaista dubok trag u redovima Švaba.

No daleko je Stuttgart od momčadi slavne prošlosti. Prošlu sezonu završili su na 12. mjestu Bundeslige, a do Europe su došli plasiravši se u finale Kupa, gdje su poraženi od Bayerna.

Momčad je još nova, desetak igrača je napustilo, a desetak novih je i došlo u klub. Obranu drže odlični i mladi njemački vratar Sven Ulreich i kapetan momčadi, branič Serdar Tasci, u veznom redu ističe se ime visokog Christiana Gentnera, dok će se Rijeka najviše braniti od udaraca napadača Martina Harnika i bosanskohercegovačkog reprezentativca Vedada Ibiševića.

Stuttgart je do Rijeke stigao preko bugarskog Boteva iz Plovdiva, zahvaljujući golu u gostima koji je postigao Ibišević za rezultat 1:1. U uzvratu u Njemačkoj mreže su mirovale i Stuttgart je prošao dalje.

Između dvije europske utakmice morali su i na gostovanje u Berlin, kako bi odigrali utakmicu Kupa protiv tamošnjeg petoligaša Dynama. Niti protiv takvog protivnika nisu pretjerano napunili mrežu domaćina. Pobijedili su s 0:2, a oba pogotka za goste postigao je opet Ibišević.

Stuttgartu prvenstvo još nije počelo, dok Rijeka iza sebe ima već par kola, i više europskih utakmica iza sebe. Riječani su svakako uigraniji, a ostaje nada da samo ime kluba protiv kojeg igraju neće izazvati preveliki respekt prema samom protivniku, jer Rijeka svakako može, uz malo sportske sreće i dobru izvedbu na terenu kakvih je ove sezone bilo dosta, osigurati svojim navijačima i europske utakmice kroz jesen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.08.2013. u 11:42
    Forza Fiume !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 19:03
    To je drugo što se ti zajebavaš,špalc!Guido Buchwald je u zadnjih 25 godina uz Jurgena Kohlera najbolji Njemački stoper i svjetska klasa!Njegova igračka uloga u Stuttgartu ista je kao Velimira Zajeca u Dinamu ili Ike Buljana u Hajduku,a da ne govorim o partijama za reprezentaciju!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 18:12
    Zabravili su spomenuti i Cristiana Molinara (igrao za Juventus), onda zadnjeg veznog Williama Kvista pa mađarskog reprezentativca Tamasa Hajnala i povremenog i nekadašnjeg njemačkog reprezentativca Cacaua uz već ranije spomenute Schwaaba, Leintera i Abdellaouea... Bit će teško, bez obzira na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 18:02
    Guidu Buchwalda ne spomenuti,uhhhhhhhh,sramota i bruka!!
    Obrisan korisnik
  • Cap_JackSparrow09.08.2013. u 18:00
    Iako je na brzinu sastavljen tekst valja obratiti pozornost na ocite previde vaznosti pojacanja sigurnog Schwaaba u obrani, jednog od najvecih njemačkih talenata Leitnera i potentnu špicu Abdellauea... mogli ste jos malo pricekati sa objavom...
    Cap_JackSparrow