Rukomet

Zagrebaši nastup na Kempa cupu otvorili porazom, Göppingen slavio s osam razlike

Zvonka Keliš • petak, 09.08.2013.
Zagrebaši nastup na Kempa cupu otvorili porazom, Göppingen slavio s osam razlike

U svom drugom pripremnom ogledu pred nadolazeću rukometnu sezonu momčad CO Zagreba upisala je i prvi poraz. Nakon slavlja nad Linzom prije svega par dana Zagrebaši su nastavili svoj put prema Njemačkoj te su ovoga petka na tamošnjem Kempa cupu s osam pogodaka razlike poraženi od bundesligaša Frisch Auf Göppingena. Unatoč porazu trener Boris Dvoršek pronaša je razloga za zadovoljstvo, a posebne pohvale zaradili su Marino Marić i Marko Matić.

Momčad CO Zagreba započela je ovoga petka svoj nastup na Kempa cupu, prvom pripremnom turniru za nadolazeću sezonu. Nakon sigurnog i uvjerljivog slavlja nad Linzom (31:25) prije svega par dana vrijeme je bilo da Zagrebaši snage odmjere i s podosta jačim suparnicima na turniru u Njemačkoj na kojem su smješteni u skupinu A zajedno s ekipama RN Löwena, Frisch Auf Göppingena i TV Neuhausena.

Pred rukometašima CO Zagreba u sklopu prvoga kola Kempa cupa bio je nimalo lak ogled s bundesligašem Frisch Auf Göppingenom protiv kojeg je hrvatski prvak dobro otvorio susret te je imao i priliku za odlazak na predah s dva pogotka prednosti, no u svlačionicu ipak odlazi s minus jedan (12:13). U uvodnim minutama nastavka Zagreb se nije pokazao u najboljem svjetlu što Nijemci koriste kako bi se znatnije odvojili te na koncu osigurali uvjerljivu pobjedu 35:27.

Pohvale Mariću i Matiću

"Moram naglasiti ono što momčad Zagreba već sada ima, a prošle godine nije. To je naime Marino Marić koji igra i obranu i napad vrlo kvalitetno, te Marko Matić koji je odigrao fantastično kako protiv Linza tako i protiv Göppingena. Također, on u rotaciji na lijevom vanjskom pokazuje sve ono što je pokazivao i u Ljubuškom, a zbog čega smo ga i doveli u Zagreb", pohvalio je svoje momke Dvoršek te nadodao: "Dakako, odlični su tu on onih starijih bili i Horvat te Josip Valčić, no od njih se i očekuje da igraju na vrlo visokoj razini."

Najefikasniji u redovima CO Zagreba bio je njegov kapetan Zlatko Horvat sa šest postignutih pogodaka, kružni napadača Marino Marić zabio je njih pet, dok su dokapetan Josip Valčić te mladi Ante Kaleb dodali po četiri gola.

"Iako rezultat ne sugerira da je bilo dobro, ja sam zapravo jako zadovoljan. Bitno je tu naglasiti da je Göppingen krenuo s pripremama 8.7., a mi 17 dana kasnije što se u ovome ogledu vidjelo od prve minute. Nijemci su bili fizički spremniji, brži i agresivniji i pokazali su da su u ovom trenutku bolja momčad. Njima je ovo osam priprema utakmica, a nama tek druga" bile su prve riječi trener CO Zagreba Borisa Dvoršeka nakon ogleda njegove ekipe s njemačkim Frisch Auf Göppingenom.

Nastavio je potom trener Zagrebaša sa svojim osvrtom na ogled: "Jedino s čime nisam zadovoljan jest prvih deset minuta igre u drugome poluvremenu. U tom periodu nismo bili koncentrirani u napadu, napravili smo pet, šest tehničkih pogrešaka što je, pak, kvalitetan protivnik iskoristio, iskontrirao nas je i pobjegao na sedam razlike čime je utakmica rezultatski bila gotova. Mi to više nismo mogli stići", kazao je Dvoršek te naglasio ono što ga je posebice razveselilo: "Jako sam zadovoljan prvim poluvremenom u kojem smo imali i vodstvo 12:11 te napad da poluvrijeme završimo s vodstvom od dva razlike, no to ipak nismo uspjeli iskoristiti."

Na koncu je Zagrebov trener još jednom naglasio kako ove prijateljske utakmice i pripremni turniri služe kako bi se njegova momčad igrala te kako bi mogao vidjeti na koga od svojih igrača može računati: "Moram naglasiti i nanovo ponoviti kako nama nije najvažniji rezultat na ovim turnirima, već davanje prilike mladim igračima. Protiv Göppingena su tako Kaleb i Šebetić dobili priliku odigrati po 25 minuta i odlično su je iskoristili. Važno da je da dečki ne dobivaju samo priliku u utakmicama sa slabijim protivnicima kada se momčad odvoji na deset razlike već i u ovakvim dvobojima s ravnopravnim suparnicima ili onima boljima od nas."

Pred Zagrebašima je u subotu nov zanimljiv dan na Kempa cupu na kojem ih sada očekuju dva ogleda u jednom danu. Prvo će u 9.30 ujutro snage odmjeriti s ekipom TV Neuhausena da bi potom oko 15 sati zaigrali i sa svojim suparnikom iz skupine u Ligi prvaka, RN Löwenom: "Nadamo se uistinu boljem rezultatu jer izgubiti s osam razlike stvarno nije lijepo za vidjeti na papiru. Međutim, ponavljam, zadovoljan sam pristupom svojih momaka te kako je momčad reagirala", zaključio je Dvoršek.

Kempa cup, 1. kolo:

Skupina A:
TV Neuhausen - Rhein-Neckar Löwen 23:33 (9:15)
CO Zagreb - Frisch Auf Göppingen 27:35 (12:13)

Skupina B:
RK Celje PL - HBW Balingen-Weilstetten 31:23 (17:13)
SC Magdeburg - TV Bittenfeld 31:29 (17:10)

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!