Rukomet

Lavovi nanijeli Zagrebašima drugi poraz na Kempa cupu, u nedjelju borba za peto mjesto

Zvonka Keliš • subota, 10.08.2013.
Lavovi nanijeli Zagrebašima drugi poraz na Kempa cupu, u nedjelju borba za peto mjesto
Foto: Davor Sajko

Hrvatski rukometni prvak ove je subote na pripremnom turniru, točnije, Kempa kupu, u Sindelfingenu prvo u jutarnjem terminu upisao pobjedu nad TV Neuhausenom da bi potom u nešto kasnijem terminu pretrpio itekako uvjerljiv poraz od RN Löwena. Nakon odigranih utakmica razloga za zadovoljstvo ipak je bilo, a pohvale su od strane trenera Borisa Dvoršeka zaradili mladi Sandro Obranović te Ante Kaleb.

Nakon pretrpljenog poraza od Frisch Auf Göppingena (27:35) na samome otvaranju Kempa kupa momčad CO Zagreba u subotu je ujutro upisala i prvu pobjedu na ovom pripremnom turniru. Bolji su, naime, Zagrebaši bili od TV Neuhausena sa šest pogodaka razlike (27:21). No, subota je hrvatskom rukometnom prvaku sredinom dana donijela još jedan ogled, onaj najjači u skupini A.

Na suprotnoj strani terena čekala je ekipa Rhein-Neckar Löwena, ujedno Zagrebov suparnik i u skupini u Ligi prvaka. Lavovi su odmah na startu pokazali koliko su spremni u ovome trenutku te su do 13. minute osigurali prednost od pet pogodaka (9:4). Prednost bundesligaša potom samo raste (18:11, 24:15), dok na koncu Zagrebaši bivaju poraženi s uvjerljivih devet pogodaka razlike (20:29).

Pohvale i za Obranovića i Kaleba

"Svi dečki rade jako dobro, svaki se od njih trudi i nastoji dati sve od sebe. Ipak, moram istaknuti fantastične igre dvojice prinova, Obranovića i Kaleba. Malom Kalebu sam rekao u šestom mjesecu da računam na njega i da će na pripremama dobiti svoju priliku koju potom mora biti spreman iskoristiti i on je upravo to učinio. Dakle, nije odigrao jednu utakmicu dobro, već sve tri odlično. Jako ugodno iznenađenje je i Obranović koji je pokretljiv u napadu, dok se u obrani ne libi udariti protivnika i to je ono što mi se posebno sviđa. Rekao sam svima da želim da Zagreb igra jednu mušku obranu, gotovo na rubu incidenta i mislim da je Obranović zaista dobro pojačanje kako u napadu, tako i u obrani", otkrio je Dvoršek.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Sigurmannsson s osam postignutih pogodaka, dok je najbolji kod CO Zagreba, kao i jutros, bio povratnik Jerko Matulić sa šest golova, a po tri su dodali Lovro Šprem i Sandro Obranović.

Netom nakon druge odigrane utakmice dana oba je susreta rukometaša CO Zagreba prokomentirao njihov trener Boris Dvoršek: "Razvoj prve utakmice za mene je bio sasvim očekivan. Mi smo bili umorni od susreta s Göppingenom dan ranije i to se vidjelo u prvih 30 minuta protiv Neuhausena. Kada završiš jedan susret u 22 sata i legneš u krevet iza ponoći, onda je jasno da ćeš biti trom i težak sljedeće jutro i upravo to nam se dogodilo", započeo je trener Zagrebaša te nastavio: "Krenuli smo u utakmicu sa Stepančićem i Matićem koji su visoki i koji onako teških nogu nisu imali odgovor na brzi napad Nijemaca. U nastavku smo zaigrali s vanjskom linijom Kaleb-J. Valčić-Obranović i bez lijevaka, ali s pokretljivom i pametnom igrom uspjeli smo okrenuti rezultat u našu korist."

"Što se tiče druge utakmice mogu samo reći da smo igrali protiv kvalitetnijeg protivnika. Činjenica jest da su Nijemci puno ranije od nas krenuli s pripremama i prijateljskim utakmicama, ali je isto tako činjenica da ekipe poput Göppingena i Löwena u ovome trenutku igraju iskusniji, brži i kvalitetniji rukomet od nas. Svojim dečkima nemam što zamjeriti, mi smo igrali svoju igru, trudili se i nastavili sa zacrtanim ciljem", dodao je Dvoršek.

Ponovio je potom Zagrebov trener još jednom ono što je hrvatskome prvaku zapravo najvažnije: "Kao što sam već rekao, lovimo formu za 21. rujna i utakmicu protiv Celja. Nije realno očekivati da ćemo se u Ligi prvaka boriti za jedno od prva dva mjesta protiv Veszprema ili Löwena, ali zato se možemo ravnopravno potući za treće mjesto s ekipama kao što su Celje ili St. Petersburg. Upravo će takvi susreti za nas biti presudni i mi ćemo biti spremni."

S dva poraza te jednom ostvarenom pobjedom CO Zagreba se smjestio na treću poziciju u svojoj skupini A na Kempa kupu te će u nedjelju u 10.50 sati u borbi za peto mjesto snage odmjeriti s ekipom Celja PL, još jednim svojim suparnikom iz skupine A Lige prvaka.

Kempa cup, 3. kolo:

Skupina A:
RN Löwen - CO Zagreb 29:20 (16:10)
TV Neuhausen - Frisch Auf Göppingen 21:29 (10:15)

Skupina B:
HBW Balingen-Weilstetten - SC Magdeburg 25:30 (12:15)
RK Celje - TV Bittenfeld 25:27 (13:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!