Rukomet

Hrvatske juniorke tek 13. na Europskom prvenstvu u Danskoj

Jelena Bagarić • subota, 10.08.2013.
Hrvatske juniorke tek 13. na Europskom prvenstvu u Danskoj
Foto: Davor Sajko

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija u konačnici se plasirala na 13. mjesto na Europskom prvenstvu u Danskoj. U utakmici za 13. mjesto bile su, po drugi put na prvenstvu, bolje od svojih vršnjakinja iz Češke koje su svladale rezultatom 25:31.

Nakon što su dan prije slavile protiv Slovačke, u borbi za plasman od 13.-16. mjesta hrvatske juniorke zauzele su 13. mjesto svladavši reprezentaciju Češke. Ovo je bio drugi put na prvenstvu da se ove dvije reprezentacije susreću te ujedno i druga pobjeda Hrvatske.

Prvi put su Hrvatice igrale protiv Čehinja u grupnoj fazi natjecanja te su slavile rezultatom 21:19. Ovaj puta pobjeda je bila uvjerljivija, no nije došla tako lako kao što rezultat sugerira.

Prvo poluvrijeme nije baš izgledalo najbolje za izabranice Nevena Hrupeca. Nakon početnih 3:3, Čehinje se odvajaju te u 20. minuti dolaze na svoju najveću prednost od četiri pogotka (11:7).

Promjenu u ritmu igre donijela je Dejana Milosavljević koja započinje seriju od šest uzastopnih pogodaka koji dovode Hrvatice u prednost. Do isteka poluvremena još su i podigle svoju prednost tako da je rezultat na poluvremenu bio solidnih 12:15.

No, u nastavku igra Češke kreće silaznom putanjom što Hrvatice odlično koriste i samo postepeno povećavaju svoju prednost. Do kraja izabranice Lubomira Krejcira nisu uspjele zaprijetit vodstvu hrvatskih juniorki koje su ubilježile drugu pobjedu nad Češkom i u konačnici zauzele 13. mjesto od ukupno 16 ekipa.

Najbolje u redovima Hrvatske bile su Dejana Milosavljević i Ines Domjan sa po sedam pogodaka. Kod Čehinja se istakla Eliska Jackova koja je postigla osam pogodaka, a još pet dodala je Adela Belohoubkova.

Europsko prvenstvo za juniorke, Danska, utakmica za 13. mjesto:
Češka - Hrvatska 25:31 (12:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH13.08.2013. u 12:30
    Koji luzeri...
    ALGHAZANTH