Nogomet

Crni ratnici Doležal i Čović: "Tehnički i taktički odlično smo odradili utakmicu, ginuli smo jedan za drugoga"

Damir Žbulj • nedjelja, 11.08.2013.
Crni ratnici Doležal i Čović: "Tehnički i taktički odlično smo odradili utakmicu, ginuli smo jedan za drugoga"
Foto: Davor Sajko

Slavilo se sigurno u Sigetu, makar se igralo u Kranjčevićevoj, nakon dvoboja Hrvatskog dragovoljca i Dinama. Favorizirani Modri nisu uspjeli stići do pobjede, jer Crni su, uz odličnu igru čitave ekipe te pogotkom donedavnog juniora Jana Doležala i obranama kapetana Ivana Čovića, stigli do vrijednog, važnog, ali i zasluženog boda. Za Dragovoljce je najvažnije da se sada što prije okrenu narednoj utakmici i gostovanju u Zadru, gdje će tražiti i prvu prvenstvenu pobjedu u ovoj povratničkoj sezoni među prvoligašima...

Kapetan hrvatskog dragovoljca je mladi 22-godišnji vrata Ivan Čović. Iako se očekivalo kako će protiv Dinama imati pune ruke posla, praktički čitavo prvo poluvrijeme nije bilo potrebe za njegovom intervencijom. U nastavku su se stvari na terenu ipak malo promijenile, a pamtit će se odlična obrana iz same završnice kada je zaustavio 'zicer' Čileanca u redovima Dinama Fernandesa.

Doležalov najdraži gol

Napadač Hrvatskog dragovoljca 20-godišnji Jan Doležal, praktički je još donedavno u juniorima tresao suparničke mreže, a sada je loptu smjestio u gol Dinamu. Osjećaj je poseban: "Naravno, ovo mi je najdraži gol karijere, a došao je u pravi trenutak. U ovih par prijašnjih utakmica nismo imali sreće i sada nam se to napokon malo vratilo. Baš protiv Dinama, najbolje momčadi prvenstva. Ovo je odličan rezultat i čestitao bih svim suigračima na želji, na trudu i borbi."

Iako je ovaj rezultat vrijedan pažnje, Dragovoljci su još uvijek u pet odigranih kola bez pobjede, na dnu ljestvice sa samo dva osvojena boda: "Nismo imali što za izgubiti, igrali smo koliko smo mogli, a rezultat onda na kraju dođe sam. Na gostovanje u Zadar idemo po prvu pobjedu. Pokazali smo kako možemo, sada će nas ipak malo drugačije svi gledati."

Svjestan je i Čović kako su Dragovoljci odigrali jednu izuzetno dobru utakmicu te kako su iskoristili slabosti Dinama: "Mislim kako je ovo naša najbolja partija. Tehnički, odlično smo stajali na terenu. Možda nismo imali šansi kao protiv Istre ili Hajduka, ali smo taktički i tehnički odlično odradili ovu utakmicu. Svaka čast svim dečkima na borbenosti svih 90 minuta, ginuli smo jedan za drugoga. Moralo nam se negdje otvoriti, jer, imali smo toliko pehova u prva četiri kola."

Trener Crnih profesor Krešimir Ganjto i prije Hajduka i prije Dinama najavio je kako njegova ekipa neće odustati od igre i načina na koji su se pripremali za povratničku sezonu u Ligi 10. Hajduku nisu uspjeli uzeti bod, iako su imali prilike za to, no, pristup im se ipak isplatio protiv aktualnih prvaka. Odigrali su hrabro, bez straha, bez bunkera i prepuštanja inicijative protivniku. Nisu napucavali nepotrebno lopte, nego su spustili igru na zemlju, pokušavali kombinatornom igrom od noge do noge stvoriti višak i prilike pred suparničkim vratima. Uspjeli su u svojim namjerama: "Trener, šef, je uporno tvrdio da možemo igrati sa svakim i da se nećemo protiv nikoga braniti. Mislim kako smo prvo poluvrijeme čak bili bolji od Dinama. Usudim se to reći."

Naravno, nije moguće držati visok ritam protiv najbolje ekipe prvenstva čitav dvoboj: "U drugom poluvremenu smo pali, jer teško je na toj razini igrati čitavih 90 minuta. Sreća je što smo uspjeli odmah poravnati. Na kraju su nas stisli, to je ipak Dinamo, obranili smo se i uspjeli smo, hvala Bogu, sačuvati taj bod."

"Protiv Dinama su one najlakše utakmice. Bitno je samo ne osramotiti se, ne izgubiti pet, šest razlike. Ušli smo bez straha i igračima ovo mora biti putokaz, svima nama. I meni prvenstveno, kako ne smijemo igrati s grčem, kako možemo sa svakom ekipom igrati. Trebamo uživati u nogometu," poručio je svojim suigračima kapetan Čović.

U idućem kolu gostuju u Zadru: "Trebamo samo tako sada nastaviti, a ne otići u Zadar i stati. Onda nismo nismo ništa napravili. Moramo sada u Zadru odigrati dobru utakmicu, taktički i u glavama se dobro postaviti, pripremiti se."

"Ovaj rezultat će nam sigurno dignuti samopouzdanje jer smo vidjeli, ako možemo s jednim Dinamom, možemo sa svakim u ovoj Ligi 10," optimistično je zaključio za kraj vratar Hrvatskog dragovoljca.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 2954:23+3163
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 2932:39-733
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!