Nogomet

Jurčić: "Teško je i u kvartu tek nakon 60 minuta početi igrati nogomet, a nije nam upalio plan s Halilovićem"

Damir Žbulj • nedjelja, 11.08.2013.
Jurčić: "Teško je i u kvartu tek nakon 60 minuta početi igrati nogomet, a nije nam upalio plan s Halilovićem"
Foto: FaH

Hravtski dragovoljac uzeo je bod Dinamu u petom kolu MAXtv Prve lige. Prema prikazanoj igri na travnjaku apsolutno zasluženo, a s tim se složio i trener Modrih Kruno Jurčić, kojem nije bilo jasno zašto je njegova ekipa počela 'igrati nogomet' tek nakon sat vremena dvoboja. Strateg Crnih Krešimir Ganjto istaknuo je jedan paradoks, jer je njegova ekipa protiv protivnika u prva četiri kola stvarala prigode i gubila bodove, a do pozitivnog rezultata tek su stigli u okršaju s Dinamom...

Dinamo nije nakon Šerifa uspio svladati Dragovoljac i ponovno preuzeti vodeću poziciju na prvenstvenoj ljestvici. Bod im je 'otela' posljednja ekipa MAX tv Prve lige, ali prema igri na travnjaku, bilo je to sigurno zasluženo: "Najprije čestitam Dragovoljcu! jako dobra utakmica, dali su sve od sebe, kvalitetno su jako parirali i imali us čak i priliku ranije riješiti utakmicu u svoju korist. No, ponovit ću riječi jednog od svojih suradnika - teško je i u kvartu početi nakon 60 minut igrati nogomet, a nama je trebalo toliko. Kad nisi od početka maksimalno unutra, onda na kraju izostane nagrada."

Jurčić o problemu stopera...

"Ne remeti nas previše njihov izostanak. Addy nije ozbiljno ozlijeđen, on će biti u konkurenciju za Austriju. Šimunoviću je samo razbijena arkada pa će biti brzo spreman." Protiv Dragovoljaca je na toj poziciji morao odigrati Sare i nije se baš proslavio.

Jurčić tvrdi kako su njegovi igrači bili 'prazni': "S pravom sam se pribojavao ove utakmice, koja je peta u u nizu u ovih 14 dana. Bilo je jako puno 'pražnjenja', kako fizičkog tako i emocionalnog. Nadao sam se kako će biti više koncentracije, želje, volje, odlučnosti kod mojih igrača. Htio sam da se po mogućnosti priključimo veselju naših kadeta koji su danas stigli iz Manchestera s trofejom. Htjeli smo da fešta bude potpuna, ali nismo uspjeli."

"Dragovoljac nam je jako dobro parirao, ali ništa, idemo dalje," smiren je bio strateg Dinama.

Dinamo je do prednosti stigao preko vjerojatno njihova najboljeg ovosezonskog igrača, Alžirca El Soudanija, ali je ekspresno rezultat poravnao mladi Dragovoljac Jan Doležal. Rezultat se više nije mijenjao: "Prvo poluvrijeme znali smo što trebamo napraviti. Postavili smo tako igru da skratimo prostor među linijama, da igramo što gušće jer Dinamo je kvalitetnija momčad od nas."

"Nastojali smo uspostaviti pas-igru, imali smo i situacije gdje smo mogli do pogotka," mišljenja je profesor Ganjto.

Jurčić o neprimjetnom Haliloviću

"Dobio je šansu, s idejom da mu zatvorimo leđa, da ga potpuno rasteretimo u defenzivnim zadaćama. Trebao je 'plivati' u tom međuprostoru, imati loptu i raditi višak. Nije nam se taj plan ostvario, ubacili smo u nastavku igrače koji su u većoj i boljoj natjecateljskoj formi."

Bod je stigao tamo gdje se možda i malo tko nadao: "U drugom dijelu malo smo izgubili tu igru, neki igrači koji su ušli nisu odgovorili, niti trkom, a niti suradnjom na terenu. Dinamo je ipak podigao ritam u posljednjih 20 minuta, ali sreća prati hrabre i mislim kako smo zasluženo osvojili bod."

"To je jedan paradoks, jer protiv drugih ekipa napravimo puno više šansi, ostanemo bez učinka, dok nam se sve to protiv jednog Dinama onda ipak vratilo. Naročito je sretan bio izjednačujući gol, jer smo se u tom trenutku nakon samo minute vratili u utakmicu. Ali, to je nogomet."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg12.08.2013. u 10:58
    meni nikako nije jasno da nemaju volje igrati nogomet svaka tri dana id da su vec nakon pet utakmica u banani. U tim godinama su dva tri dana pause vise nego dovoljna za regeneraciju. U Engleskoj se tako igra oduvjek i niko nikad ne kuka zbog toga.
    interreg
  • Obrisan korisnik12.08.2013. u 08:58
    Bravo kruno!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2013. u 22:26
    šta reći o kruni, veliki trener, veliki...
    Obrisan korisnik
  • Kracho11.08.2013. u 22:16
    Upravo tako, evo ja bi htio da odigraju neriješeno s Dragovoljcem triput u prvenstvu i da jednom izgube od njih, ali i da četiri puta razmontiraju Hajduk, Split, Zadar, Istru, Osijek,...
    Kracho
  • Mithrandir11.08.2013. u 13:13
    Prvenstvo je dugo 36 kola, tako da ovaj kiks za dinamo nema neko veliko značenje. Ove sezone igra svatko sa svakim 4x i rijetko će biti situacija da netko nekoga dobije sva 4x.
    Mithrandir