Rukomet

Matulić predvodio Zagrebaše do petog mjesta na Kempa kupu

Zvonka Keliš • nedjelja, 11.08.2013.
Matulić predvodio Zagrebaše do petog mjesta na Kempa kupu
Foto: Davor Sajko

Rukometaši CO Zagreba ove su nedjelje pobjedom nad slovenskim Celjem, prvi svojim suparnikom u novome izdanju Lige prvaka, osigurali i peto mjesto na prvome pripremnom turniru ususret novoj sezoni. Predvođeni Jerkom Matulićem te Lukom Stepančićem Zagrebaši su slavili s dva pogotka razlike.

Pred momčadi CO Zagreba ove je nedjelje bio i posljednji ogled na prvom pripremnom turniru ususret novoj rukometnoj sezoni, Kempa kupu. Nakon dva pretrpljena poraza (Frisch Auf Göppingen, RN Löwen) te ostvarene pobjede (TV Neuhausen) Zagrebaše je u nedjelju u Njemačkoj očekivao dvoboj za petu poziciju na turniru, a kako bi je osvojili snage su morali odmjeriti s ekipom slovenskog Celja PL, još jednim svojim suparnikom iz skupine u Ligi prvaka.

Zanimljivo je bilo od prve minute susreta u Glaspalast Sindelfingenu, naime, u dvoboj bolje ulazi slovenska momčad koja preuzima vodstvo 5:3, no Zagrebaši se ne predaju te vrlo brzo poravnavaju rezultat na 6:6. I nakon 19 minuta igre rezultat je i dalje izjednačen (9:9), no do odlaska na odmor odvija se prava mala borba u kojoj minimalno bolji bivaju rukometaši CO Zagreba (12:11).

Uvodne minute nastavka donijele su povećanje Zagrebova vodstva (15:12), no Slovenci tada ne posustaju već vrlo brzo hvataju priključak i osiguravaju novo izjednačenje (16:16). Zagrebaši se potom ponovno uspijevaju odvojiti od svog suparnika te s konačna dva pogotka razlike (20:18) osigurati slavlje i peto mjesto na Kempa kupu.

Najefikasniji u redovima pobjednika ponovno je bio Jerko Matulić sa sedam postignutih pogodaka, Luka Stepančić je dodao njih 5, a dokapetan Josip Valčić tri gola, dok je najbolji kod Celja bio Luka Žvižej s četiri gola, a novi član slovenske ekipe, Hrvat Ivan Slišković zabio je dva gola.

Kempa cup:

Utakmica za sedmo mjesto:
TV 1893 Neuhausen - HBW Balingen-Weilstetten 21:30 (6:12)

Utakmica za peto mjesto:
CO Zagreb - RK Celje PL 20:18 (12:11)

Utakmica za treće mjesto:
Rhein-Neckar Löwen - TV Bittenfeld 25:18 (11:12)

Finale:
Frisch Auf Göppingen - SC Magdeburg 22:26 (12:13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH13.08.2013. u 17:24
    I to čak dvije pobjede na ovom kupu, senzacija do jaja.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik11.08.2013. u 22:27
    je li moguće da su nekoga i pobijedili
    Obrisan korisnik