Nogomet

Kalinić donio pobjedu Dnipru, Jelić zabio u golijadi Žiline

Branimir Korać • nedjelja, 11.08.2013.
Kalinić donio pobjedu Dnipru, Jelić zabio u golijadi Žiline
Foto: Vedran Tolić

Hrvati su ove nedjelje zabijali u prvenstvima Ukrajine i Slovačke i to Nikola Kalinić u pobjedi Dnipra te Matej Jelić u remiju Žiline. Kalinić je donio sva tri boda svojoj momčadi dok Jelićev pogodak nije pomogao Žilini da ostvari pobjedu...

Dnipro je u petom kolu ukrajinskog prvenstva ugostio momčad Hoverle i tražio tri boda koja su bila imperativ. Riječ je o momčadima različitih ambicija i Dnipro kao pretendent na europske pozicije nije si smio dopustiti kiks protiv momčadi koja bi odmah potpisala plasman u mirnoj sredini ljestvice.

Dugo su igrači Dnipra lomili otpor gostiju, sve do završnice prvog poluvremena kada je Nikola Kalinić skrenuo loptu u mrežu gostujućeg vratara. Pucao je Giuliano, Kalinić je podmetnuo nogu i Nad je prevaren. Uzaludno su gosti tražili zaleđe hrvatskog reprezentativca, a zbog prežestokih prosvjeda vratar gostiju zaradio je žuti karton.

Bio je to ujedno i jedini pogodak na susretu, a hrvatski reprezentativac je igru napustio u 56. minuti kada ga je zamijenio Zozulia. Ivan Strinić odradio je svih 90 minuta.

Spomenimo i kako je kijevski Dynamo ubilježio još jedan kiks, na svom travnjaku je poražen 2:1 od Černomoreca iz Odese, a od Hrvata samo je Ognjen Vukojević bio na klupi bez ulaska u igru.

Ukrajinsko prvenstvo, peto kolo:
Dnipro - Hoverla 1:0
Dynamo Kiev - Černomorec Odesa 1:2

Poredak:
1. Šahtar 15
2. Metalist Harkiv 13
3. Dnipro 12
4. Zorya 9
...


Nakon ispadanja od Rijeke u Europskoj ligi, Žilina je kiksala u domaćem prvenstvu odigravši na svom travnjaku sa slabom Nitrom 4:4. Gostima je to tek drugi ovosezonski bod, a propustili su priliku uzeti i sva tri jer su još u 80. minuti imali vodstvo 4:2.

Već nakon manje od pola sata igre Nitra je vodila 3:1 golovima Gajdoša, Turčaka i Simončića, a jedini strijelac za Žilinu u tom razdoblju bio je Pečovsky.

Odmah na početku drugog poluvremena Pich je smanjio na 3:2, ali Benčik u 74. minuti vraća Nitru na dva gola razlike.

Tada domaći trener u igru uvodi Mateja Jelića koji mu se pet minuta kasnije odužuje goloma, a u 85. minuti Pich svojim drugim golom osigurava Žilini bod.

Slovačko prvenstvo, peto kolo:
Žilina - Nitra 4:4

Poredak:
1. Ružomberok 11
2. Senica 10 (-1)
3. Trenčin 9
4. Žilina 9
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.08.2013. u 01:19
    bravo kale
    Obrisan korisnik