Zimski sportovi

Medveščak napunio mrežu Olimpije i ostao na stopostotnom učinku

Branimir Korać • nedjelja, 11.08.2013.
Medveščak napunio mrežu Olimpije i ostao na stopostotnom učinku
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka upisali su i treću pobjedu na pripremama za premijernu sezonu u KHL-u. Nakon pobjede protiv ruskog Torpeda, dva puta je stradala Olimpija koja je u drugom susretu inkasirala šest pogodaka...

Očita razlika u kvaliteti između Medveščaka i Olimpije bila je vidljiva i u drugom pripremnom dvoboju ova dva protivnika. U prvom su Medvjedi slavili 3:0 dok su u drugom bili dvostruko efikasniji pobijedivši 6:1.

Trener Mark French mogao je biti zadovoljan angažmanom i igrom svojih igrača koji su i u ovom susretu vršili konstantan pritisak na Olimpijine igrače ne dozvolivši im previše prilika.

Bila je ovo posebno dobra utakmica za Patricka Björkstranda, Danca u dresu Medveščaka, koji se istaknuo s dva gola i asistencijom.

Upravo Björkstrand je otključao mrežu Olimpije pogodivši u 14. minuti za 1:0 i s tim rezultatom je završila prva trećina.

Susret je u potpunosti prelomljen u posljednjih sedam minuta druge dionice. Medveščak je u tom razdoblju zabio čak četiri gola, obrana Olimpije se potpuno raspala i Boyd Kane, Charles Linglet, Andrew Murray i drugim golom Björkstrand odveli su Medveščak do nedostižnih 5:0.

U zadnjih deset minuta malo pao ritam utakmice, ali Medveščak je svejedno stigao do šestog pogotka, a za njega je zaslužan Saša Martinović koji je zabio u 52. minuti.

Počasni gol za Olimpiju postigao je bivši igrač Medveščaka Pascal Morency s igračem više odmah nakon Martinovićevog gola.

Sljedeću pripremnu utakmicu Medveščak igra 17. kolovoza u Mariboru protiv Vitjaza iz Čehova.

Prijateljska utakmica:
Olimpija - Medveščak 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.08.2013. u 11:31
    bravo Medvjedi samo tako dalje
    Obrisan korisnik