Nogomet

Video: Pogotkom Didiera Drogbe u produžetku, Galatasaray osvojio Superkup

Branimir Korać • nedjelja, 11.08.2013.
Video: Pogotkom Didiera Drogbe u produžetku, Galatasaray osvojio Superkup
Foto: EPA

Najveći turski rivali Galatasaray i Fenerbahče otvorili su sezonu dvobojem u Superkupu. Nakon 120 minuta igre bolji je bio Galatasaray koji je slavio zahvaljujući svojoj prvoj zvijezdi Didieru Drogbi...

Galatasaray i Fenerbahče su se borili za prvi trofej u novoj sezoni. Tradicionalnim Superkupom otvorena je sezona u turskom nogometu, a uspješniji je bio Galatasaray koji je slavio nakon produžetaka 1:0.

Najvećim dijelom susreta Galatasaray je bio bolji protivnik, imao je kontrolu nad igrom, međutim nije mogao do pogotka sve do produžetka. Pritisak na Fenerbahče posebno se povećao nakon što je Bruno Alves zaradio drugi žuti karton u 63. minuti poslije čega je Fenerbahče sve teže parirao.

Ipak u 90 minuta nije bilo pogodaka i za određivanje pobjednika bilo je potrebno odraditi produžetke. Tu je Galatasaray stigao do pogotka i to u 99. minuti zahvaljujući odličnom udarcu glavom Didiera Drogbe nakon odlične asistencije Hakana Balte.

Treba istaknuti kako je i obrana Fenerbahčea vrlo loše reagirala u ovoj situaciji, Drogba je ostao usamljen, a takve prilike on lakoćom kažnjava.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.08.2013. u 14:35
    drogba kralj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2013. u 02:27
    tito!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2013. u 00:40
    nisan odavno gleda ovako dinamicnu tekmu,nisan pozalio sta san pratio turke nakon dugo vrimena...cak 34 udarca galate,fenerov golman sve skupa 13(!)obrana,da covik ne poviruje,i naravno didier to rutinski rjesava..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2013. u 23:49
    legenda!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2013. u 23:26
    najdominantniji napadac zadnjih 10 godina, ono sto je shaq u nba to je didier u nogometu...
    Obrisan korisnik