Nogomet

Video: Srbija minimalno poražena od Kolumbije, novi show Ibrahimovića protiv Norveške

Josip Piršljin • srijeda, 14.08.2013.
Video: Srbija minimalno poražena od Kolumbije, novi show Ibrahimovića protiv Norveške
Foto: EPA

Sljedeći protivnik Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Srbija, poražen je od Kolumbije u prijateljskom dvoboju. Orlovi su primili gol tek u zadnjim minutama, a čovjek odluke bio je Freddy Guarin. Zlatan Ibrahimović je ponovno bio najbolji u redovima Šveđana uz hat-trick protiv Norveške, a i njihovi susjedi Finci su bili uspješni protiv Slovenije.

Reprezentacija Srbije je za generalnu probu uoči utakmice protiv Hrvatske izabrala prijateljski dvoboj s Kolumbijom, trećom momčadi na Fifinoj ljestvici. Susret je odigran u Barceloni, na Mini Estadiju pored Nou Campa gdje inače igra Barcelona B u španjolskoj drugoj ligi.

Kolumbija je bila bez svoje najveće zvijezde Radamela Falcaa, ali uspjela je odnijeti pobjedu protiv Srbije. Za to je zaslužan Freddy Guarin koji je u posljednjoj minuti iskoristio lošu reakciju u srpskoj obrani i zabio za 1:0 na asistenciju Martineza.

Utakmica je većim dijelom bila ravnopravna, Srbija je bila nešto bolja u prvom poluvremenu i mogla je doći do vodstva, no pokazalo se kako je realizacija jedan od većih problema za ekipu Siniše Mihajlovića. U nastavku su Kolumbijci pokazali više, a to su "okrunili" pogotkom pred sami kraj.

U Solni je na Friends Areni odigran skandinavski derbi između domaćina Švedske i Norveške. Očekivano, prvo ime utakmice bio je napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu za reprezentaciju postigavši pritom hat-trick. Šveđani su na kraju pobijedili s 4:2.

Ibrahimović je svoju momčad doveo u vodstvo već u drugoj minuti na asistenciju Sebastiana Larssona, a drugi gol zabio je u 28. minuti. Uporni Norvežani nisu se lako predali, već su uspjeli do kraja prvog dijela izjednačiti preko Abdellaouea i Johansena. Ibrahimović je potom ponovno donio prednost Švedskoj u 57. minuti, a susret je zaključio Svensson 15 minuta prije kraja.

Nakon pobjede nad Islandom u kvalifikacijama, Slovenci su izgubili od Finske u prijateljskom ogledu. Skandinavska je momčad postigla po jedan pogodak u svakom poluvremenu, a stijelci su bili Moisander i Hamalainen. To je Fincima već peta utakmica u nizu da nisu izgubili, dok je Slovenija u zadnjih sedam slavila samo dva puta.

Rumunjska je na Nacionalnoj Areni u Bukureštu ugostila Slovačku koja je izborila 1:1. Rumunji su preko Stancua poveli pred kraj prvog poluvremena, no gostujuća ekipa izjednačuje golom Šestaka. Ukrajina je svladala Izrael u Kijevu s 2:0 gdje su strijelci bili Rotan i Seleznyov, a Turska je u Istanbulu odigrala 2:2 s Ganom. Yilmaz i Bulut su zabijali za 2:0, no u drugom je dijelu poravnao Gyan s dva gola.

Prijateljske utakmice:
Japan - Urugvaj 2:4
Južna Koreja - Peru 0:0
Egipat - Uganda 3:0
Finska - Slovenija 2:0
Čile - Irak 6:0
Švedska - Norveška 4:2
Rumunjska - Slovačka 1:1
Ukrajina - Izrael 2:0
Kolumbija - Srbija 1:0
Turska - Gana 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10815.08.2013. u 00:25
    Hm, oni su u porazu protiv treće ekipe svjeta puno bolje izgledali nego naši protiv - 316. (?); tako da će biti paprenu u Beogradu. Kad će napokon neki shvatiti da mi još nismo ništa postigli glede SP-a u Brazilu??
    narada108
  • canastra14.08.2013. u 22:41
    Srbi se pripremaju za poraz,bravo Miha.
    canastra