Tenis

Na Li i Serena Williams trebale po tri seta, kraj za Kirilenko

Branimir Korać • četvrtak, 15.08.2013.
Na Li i Serena Williams trebale po tri seta, kraj za Kirilenko
Foto: EPA

Dovršeni su svi susreti drugog kola na WTA turniru u Cincinnatiju i uz Marion Bartoli i Mariju Šarapovu jedina nositeljica koja nije prošla u sljedeće kolo je Maria Kirilenko. Mlade nade Lauren Davis i Eugenie Bouchard natjerale su Na Li i Serenu Williams u tri seta...

Šesta nositeljica Cincinnatija Sara Errani nije imala lagan posao u drugom kolu iako je mogla do pobjede znatno brže nego što je to napravila. Protiv slovenske kvalifikantice Polone Hercog imala je set i 3:0 uz dvostruki break da bi u konačnici uspjela izgubiti drugi set i tek u trećem riješiti pitanje prolaza u treće kolo.

U tri seta je dalje prošla i Roberta Vinci, još jedna Talijanka koju je čekala također kvalifikantica, ali ipak nešto zahtjevnija protivnica. Vinci je igrala protiv Andree Petkovic i nakon velike borbe izborila prolaz. Treći set donio je dosta borbe i propuštenih prilika na obje strane prije nego je Vinci kod 4:3 stigla do 0:40 i breaka za servis za meč. Tu je Petkovic imala priliku za povratak, ali nije iskoristila 15:40 te je ostala bez prolaza.

Jamie Hampton još jednom nije uspjela uzeti niti set protiv Samanthe Stosur iako je bila u prilici. Posebno se to odnosi na drugi set u kojem je propustila osam break lopti. Set je otišao u tie-break gdje je Hampton brzo ušla u minus i nije se oporavila.

Jedna od onih mladih, nadolazećih snaga svjetskog tenisa, Eugenie Bouchard, natjerala je Serenu Williams na puni angažman. Prvi set mlada Kanađanka osvojila je sa 6:4, ali nakon toga je Williams prebacila u brzinu više i sa 6:2, 6:2 riješila pitanje prolaza.

S dosta uspona i padova tijekom meča nastavila je igrati Petra Kvitova. I protiv Marine Erakovic je odradila dosta šaren meč u kojem je na kraju ipak uspjela izvući pobjedu. Erakovic je imala podosta prilika, međutim nije ih znala iskoristiti i završila je s nastupom u drugom kolu. Prolaz nije uspjela izboriti Maria Kirilenko koju je Njemica Mona Barthel zaustavila u dva seta. Uspješna je bila još jedna Njemica i to Angelique Kerber protiv Alise Klejbanove.

Očekivano zanimljiv dvoboj odigrale su Jelena Janković i Ekaterina Makarova. Janković je uzela pobjedu u tri seta nakon što je Makarova osvojila prvi set i zatim značajno pala u igri. Janković u posljednje vrijeme igra sve bolje, a to je pokazala i u ovom neugodnom dvoboju.

Caroline Wozniacki je znala kažnjavati pogreške Monice Niculescu i slaviti u dva seta. Dok je Wozniacki imala 100 posto realizacije break lopti, Niculescu ih je realizirala samo dvije od 11 i tu je bila razlika.

Lagan posao imala je Agnieszka Radwanska u susretu protiv Varvare Lepchenko. Radwanska je samo u prvom setu imala ponešto problema, međutim nastavak meča je bio potpuno na njezinoj strani i Lepchenko se u drugom setu posve raspala te ostala bez šanse. Slično je bilo i u dvoboju Na Li i Lauren Davis. prvi set je donio dobar otpor nižerangirane igračice, Davis je čak uzela i set sa 6:4, ali nakon toga je Na Li potpuno dominirala i otišla do pobjede.

WTA Cincinnati, drugo kolo:
Sara Errani (Italija, 6) - Polona Hercog (Slovenija, Q) 6:4, 5:7, 6:4
Roberta Vinci (Italija, 12) - Andrea Petkovic (Njemačka, Q) 6:4, 6:7(3), 6:3
Samantha Stosur (Australija, 11) - Jamie Hampton (SAD) 6:3, 7:6(3)
Serena Williams (SAD, 1) - Eugenie Bouchard (Kanada) 4:6, 6:2, 6:2
Petra Kvitova (Češka, 7) - Marina Erakovic (Novi Zeland, Q) 6:4, 6:7(7), 6:3
Mona Barthel (Njemačka) - Maria Kirilenko (Rusija, 16) 6:4, 6:4
Angelique Kerber (Njemačka, 9) - Alisa Klejbanova (Rusija) 7:6(3), 6:2
Elena Vesnina (Rusija) - Venus Williams (SAD) 6:2, 5:7, 6:2
Magdalena Rybarikova (Slovačka) - Alize Cornet (Francuska) 3:6, 7:5, 7:5
Jelena Janković (Srbija, 14) - Ekaterina Makarova (Rusija) 2:6, 6:3, 6:3
Caroline Wozniacki (Danska, 10) - Monica Niculescu (Rumunjska, LL) 6:4, 6:3
Agnieszka Radwanska (Poljska, 4) - Varvara Lepchenko (SAD) 6:4, 6:0
Simona Halep (Rumunjska) - Marion Bartoli (Francuska, 8) 3:6, 6:4, 6:1
Na Li (Kina, 5) - Lauren Davis (SAD, WC) 4:6, 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!