Tenis

Wimbledonska pobjednica Marion Bartoli zbog ozljeda se povlači iz tenisa

Sportnet • četvrtak, 15.08.2013.
Wimbledonska pobjednica Marion Bartoli zbog ozljeda se povlači iz tenisa
Foto: EPA

Aktualna wimbledonska pobjednica i najbolja francuska tenisačica Marion Bartoli šokirala je novinare na turniru u Cincinnatiju obznanivši povlačenje iz tenisa zbog neizdrživih bolova koje trpi u svakom meču.

Sedma tenisačica svijeta Marion Bartoli sinoć je u suzama objavila povlačenje iz tenisa, a kao razlog navela niz problema koji je kontinuirano prate tijekom mečeva. Bolovi u ahilovoj tetivi, leđima, kuku i ramenu postali su neizdrživi i aktualna pobjednica Wimbledona odlučila je radi zdravlja donijeti najtežu odluku u životu.

"Vrijeme je za povlačenje i završetak karijere. Osjećam da je vrijeme da odem. Nikad nije lako, ali ovo je bio moj posljednji meč karijere, jednostavno više ne mogu dalje", rekla je Bartoli u svladavajući suze.

"Moje tijelo jednostavno se počelo raspadati, a nekako sam uspjela uz puno bola progurati kroz Wimbledon i ostvariti taj veliki uspjeh."

"Nakon 45 minuta ili sat vremena igre počne se javljati neizdrživa bol. Dugo ovo radim i tijelo mi govori da više ne mogu", tužno je konstatirala 28-godišnja Francuskinja nakon poraza od Simone Halep na Western and Southern Openu.

"Bila je ovo teška odluka, nisam je donijela olako. Dugo sam tenisačica i imala sam priliku ostvariti svoj najveći san. Znate, svi će se sjećati Wimbledona, nitko se neće sjetiti da sam zadnji meč odigrala ovdje. Moj je san postao java i uvijek će ostati sa mnom, ali moje tijelo više se jednostavno ne može nositi s naporima", objasnila je Bartoli.

Bartoli je do trijumfa u Wimbledonu ove godine došla pobjedama nad Svitolinom, McHale, Giorgi, Knapp, da bi u četvrtfinalu svladala Sloane Stephens, u polufinalu Kirsten Flipkens, a u finalu uvjerljivo bila bolja od Sabine Lisicki.

U karijeri je osvojila osam WTA turnira u singlu i tri u parovima, a trenutno sedmo mjesto na WTA ljestvici joj je i najbolji ranking karijere. Na ostalim Grand Slam turnirima najdalje je došla na domaćem terenu u Roland Garrosu (polufinale 2011.), dok je u Australiji i New Yorku dohvatila četvrtfinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.08.2013. u 14:14
    neeeee..draga moja kolko mi je para ta donijela u zivotu...
    Obrisan korisnik
  • interreg15.08.2013. u 14:03
    Bravo Bartoli i izlijeci rane! Respekt! Vidis kako se to radi, nije nikada ali bas nikada rekla da je nesto boli kao puno drugih koji se na to izvlace kad izgube a sad mora zavrsiti karijeru zbog toga. To je ono sto uvjek govorim; ako igras nemas se pravo izvlaciti na ozljedu, a ako si ozlijedjen... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik15.08.2013. u 11:58
    pusa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.08.2013. u 11:52
    Rijedak potez da se neko puvuće na vrhu karijere, očito je bartoli pravi karakter i nije je briga za materijalno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.08.2013. u 11:35
    bolje nego da otkriju da je prije bila muskarac!!!!
    Obrisan korisnik