Tenis

Bartoli: "Uopće ne žalim ni zbog čega. Još uvijek sam tenisačica, samo više ne profesionalna"

Ivor Krapac • petak, 16.08.2013.
Bartoli: "Uopće ne žalim ni zbog čega. Još uvijek sam tenisačica, samo više ne profesionalna"
Foto: EPA

Nedugo nakon što je objavila neočekivanu odluku o kraju karijere, Marion Bartoli u četvrtak se u razgovoru s novinarima još jednom osvrnula na svoj oproštaj od profesionalnog bavljenja tenisom. Aktualna wimbledonska pobjednica kazala je da ne žali zbog odluke koju je donijela...

Poslije poraza od Rumunjke Simone Halep u drugom kolu WTA turnira u Cincinnatiju, aktualna wimbledonska pobjednica Marion Bartoli objavila je kraj karijere, a u četvrtak je u razgovoru s novinarima ponovno komentirala tu svoju odluku. Iako je iznenadila teniski svijet i natjerala mnoge bivše i sadašnje kolege i kolegice da javno kažu da bi zbog toga mogla žaliti, Francuskinja je ustvrdila da takvo što ne osjeća.

"Sve mi je bilo toliko bistro. To je jedna od onih stvari koje ne možete objasniti", rekla je Bartoli o svojoj odluci o završetku karijere: "Nije da sam samoj sebi rekla - 'povući ću se ukoliko izgubim ovaj meč'. Jednostavno se dogodio takav osjećaj, osjetila sam da je sada pravo vrijeme. Potpuno sam mirna, mentalno sam sasvim u redu."

"Uopće ne žalim ni zbog čega. Još uvijek sam tenisačica, samo više ne profesionalna. Nisam umrla", dodala je 28-godišnja Francuskinja, sedma na ovotjednoj WTA ljestvici.

Kako Bartoli tvrdi, život na WTA Touru neće joj previše nedostajati: "Jednostavno sam osjetila da sam dala sve što sam imala. Vaše tijelo ima određenu razinu nečega što možete pružiti, to svoje sam dala, i to je bilo sve."

Francuskinja je ponovila da je do odluke došlo zbog borbe s ozljedama i boli, a ne zbog zasićenja. Istaknula je da je motiva bilo dovoljno i glava joj nije bila spremna za kraj, ali tijelo je reklo drugačije.

"Od početka godine, pretrpjela sam puno ozljeda, a bilo ih je posvuda - stopalo, gležanj, rame. Dala sam sve što sam mogla kako bih osvojila Wimbledon. Došla sam do svojih granica, više ne mogu pristupati poslu s jednakim intenzitetom iz dana u dan", razjasnila je Bartoli, koja je sa svim problemima nekako izdržala na putu do wimbledonskog naslova - iako nije bilo lako: "Nakon buđenja, trebalo je proći 30 minuta samo da bih mogla početi normalno hodati."

Žaljenja nema, barem zasad, a aktualna wimbledonska pobjednica ne očekuje ni da će se pojaviti. Barem ne u tolikoj mjeri da bi se poželjela vratiti.

"Potpuno sam uz odluku koju sam donijela, živim s njom. Ljudi s kojima sam bliska znaju da nisam osoba koja mijenja mišljenje", zaključila je: "Uvijek sam bila beskompromisna kada je nešto trebalo odlučiti, neću se predomisliti."

"Postoji puno stvari kojima se mogu baviti umjesto udaranja teniske loptice, sigurna sam da ću u njima uživati", dodala je Bartoli, spominjući da će je prvo zaokupiti navijanje za prijatelje koji još igraju, bavljenje klasičnim plesom i posjeti galerijama i muzejima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.08.2013. u 15:57
    pametna zena!
    Obrisan korisnik
  • balaspo16.08.2013. u 14:50
    da nije popila vise glukoze ka i čilić pa se spašava????? do nedavno je govorila da će još dugo igrat
    balaspo
  • Zdren16.08.2013. u 14:42
    drito. a ako joj padne na um, stigne se i vratiti.
    Zdren
  • Obrisan korisnik16.08.2013. u 14:34
    svaka joj cast!
    Obrisan korisnik