Rukomet

Meškov, Metalurg i Vardar uvjerljivi na startu 41. Međunarodnog turnira u Strugi

Zvonka Keliš • četvrtak, 15.08.2013.
Meškov, Metalurg i Vardar uvjerljivi na startu 41. Međunarodnog turnira u Strugi
Foto: Dario Dodić

U srijedu navečer otvoren je i 41. Međunarodni rukometni turnir u Strugi, jedan od najdugovječnijih pripremnih turnira. U prvome ogledu dana Metalurg je uvjerljivo bio bolji od domaćina Struge, potom je Vardar odigrao zanimljiv ogled s rumunjskom Constantom protiv koje je zabilježio sigurnu pobjedu da bi na kraju dana bjeloruski Meškov Brest bez ikakvih problema svladao francuski Versailles.

Ove je srijede vrijeme bilo za početak još jednog tradicionalnog i zanimljivog rukometnog turnira, točnije, 41. izdanja Međunarodnog rukometnog turnira u Strugi. Na Ohridu će se ove godine natjecati šest momčadi, po tri makedonske, dvije francuske te jedna bjeloruska i rumunjska. Snage će tako narednih dana u skupini A odmjeriti ekipe Vardara, Constante i Ivryja, dok će u skupini B zaigrati Meškov, Metalurg, Versailles i domaćin Struga.

Sam turnir u srijedu je otvoren ogledom makedonskog Metalurga te novog makedonskog prvoligaša i ujedno domaćina turnira, Struge. Očekivano, Metalurg Line Červara u prvom se dijelu odmah odvojio od svog suparnika te je do poluvremena stekao prednost od pet pogodaka (13:8) da bi, posebice, u nastavku pokazao razliku u kvalitetu te osigurao konačno slavlje 30:14. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Manaskov sa šest postignutih pogodaka, dok je najbolji kod Struge bio Ugrenović s četiri gola.

U drugom ogledu dana te praktički derbiju otvaranja turnira, između Vardara i rumunjske Constante, aktualni makedonski prvak sa svojim je novim pojačanjima upisao uvjerljivu pobjedu 33:26. Iako su Rumunji bolje krenuli u susret te su poveli 9:4, sredinom prvoga dijela proradio je tandem Rastvorcev-Dibirov, kao i vratar Daskaloski, koji je na koncu upisao 20 obrana, i već do odlaska na odmor Makedonci preokreću rezultat u svoju korist (15:14), dok do kraja osiguravaju uvjerljivu pobjedu sa sedam pogodaka razlike.

Nakon osvojenog trećeg mjesta na nedavno završenom turniru u poljskom Kielceu momčad hrvatskog trenera Željka Babića, Meškov Brest, otisnula se u Makedoniju gdje je u svom prvom nastupu u Strugi snage odmjerila s francuskim Versaillesom. Odmah na startu Bjelorusi su pokazali što sve znaju i umiju, iako su Francuzi uistinu došli u desetkovanom sastavu. Do predaha Meškov je već imao velikih i uvjerljivih 21:9 da bi samoga kraja osigurao slavlje 34:18. Veliku ulogu u susretu imao je i hrvatski vratar Ivan Pešić koji je branio većinu dvoboja te ga je tek u posljednjih 15 minuta među vratnicama zamijenio Vitalij Čarapenka. Odličan je kod Meškova bio Valintsau sa šest pogodaka, kapetan Ljubo Vukić zabio je tri gola, a Domagoj Sršen jedan. Robert Markotić nije se upisao u listu strijelaca, dok David Špiler nije zaigrao u ovome ogledu.

41. Međunarodni rukometni turnir, Struga:
Metalurg - Struga 30:14
Vardar - Constanta 33:26
Meškov Brest - Versailles 34:18

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!