Rukomet

Metalurg minimalnim slavljem nad Meškov Brestom osigurao finale u Strugi

Zvonka Keliš • petak, 16.08.2013.
Metalurg minimalnim slavljem nad Meškov Brestom osigurao finale u Strugi
Foto: Davor Sajko

Drugoga dana tradicionalnog pripremnog turnira u Strugi najnapetije je bilo u derbiju makedonskog Metalurga te bjeloruskog Meškov Bresta. Iako su Makedonci upisali minimalnu pobjedu te time osigurali svoje mjesto u subotnjem finalu, Bjelorusi su pružili itekako dobar otpor, a svoj debi u dresu Meškova imao je i bivši Zagrebaš David Špiler. Do prve pobjede došao je potom francuski Versailles koji je bolji bio od domaćina Struge, dok su Ivry i Constanta u prvome susretu dana podijelili bodove.

Zanimljivo je bilo i drugoga dana 41. Međunarodnog rukometnog turnira u Strugi. Naime, jedan od najdugovječnijih pripremnih rukometnih turnira otvoren je uzbudljivim i napetim ogledom francuskog Ivryja i rumunjske Constante koji su vodili pravu borbu za pobjedu. Potom su na terenu u onom pravom derbiju dana snage odmjerile ekipe Metalurga i Meškov Bresta da bi za sam kraj dana zaigrale i ekipe Versaillesa i Struge.

Francuski Ivry dobro se namučio s rumunjskom Constantom i u prvom susretu dana u Strugi gledateljima nikako nije nedostajalo uzbuđenja. Do odlaska na odmor Constanta se uspjela odvojiti i osigurati laganu prednost (10:9), no do samoga kraja dvoboja Francuzi pružaju odličan otpor i ova velika borba na koncu završava neriješenim rezultatom (21:21).

Drugi susret dana donio je i onaj pravi derbi, točnije, susret makedonskog Metalurga i bjeloruskog Meškov Bresta. U borbi za finale ovoga turnira Meškov je dominirao prvim dijelom prvoga poluvremena da bi potom Metalurg Line Červara ubacio u višu brzinu te preokrenuo rezultat u svoju korist (7:6). Igralo se tada pogodak za pogodak, no do odlaska na odmor Makedonci uspijevaju osigurati dva pogotka prednosti (12:10).

U nastavku utakmice Makedonci čuvaju stečenu prednost (18:14, 19:15), no postaju i nervozniji, a nekoliko njihovih isključenja uz dva crvena kartona Bjelorusi odlično koriste kako bi se vratili u ogled. Na koncu, pak, Meškov stiže na minimalan zaostatak, no ne preostaje mu više vremena kako bi rezultat preokrenuo u svoju korist i Metalurg slavljem 21:20 odlazi u finale turnira.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Vugrinec sa šest postignutih pogodaka, pet je dodao Atman, a sjajan je bio i vratar Stanić s ukupno 14 obrana. Najbolji kod Meškov Bresta bio je Domagoj Sršen s pet golova, Robert Markotić zabio je njih tri, sto koliko i David Špiler u svom debiju za bjelorusku ekipu, dok se kapetan Ljubo Vukić jednom upisao u listu strijelaca.

Posljednji susret dana donio je ogled francuskog Versaillesa, koji je prvoga dana nadasve uvjerljivo svladan upravo od bjeloruskog Meškova, te domaćina Struge, koji je, pak, također uvjerljivo poražen od Metalurga. U svom drugom susretu na turniru prvu pobjedu upisali su Francuzi, a bolji su od Struge bili sa šest pogodaka razlike (31:25).

Trećega dan turnira snage će odmjeriti ekipe Vardara i Ivryja, Metalurga i Versaillesa te Struge i Meškov Bresta, a ukoliko makedonski prvak osigura barem bod u dvoboju s Francuzima osigurat će svoje mjesto u finalu čime će subota donijeti nov i zanimljiv makedonski finalni ogled.

41. Međunarodni rukometni turnir, Struga:
Ivry - Constanta 21:21
Metalurg - Meškov Brest 21:20
Versailles - Struga 31:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!