Rukomet

Sjajni Stevanović predvodio Zagrebaše do nove pobjede na njemačkoj turneji

Zvonka Keliš • četvrtak, 15.08.2013.
Sjajni Stevanović predvodio Zagrebaše do nove pobjede na njemačkoj turneji
Foto: Davor Sajko

Rukometaši hrvatskog prvaka netom prije sudjelovanja na iznimno jakom Sparkassen kupu, na kojem ih, pak, očekuju dvoboji s Kielceom i Veszpremom, snage su ovoga četvrtka odmjerili s njemačkim Bietigheimom koji je pružio itekako dobar otpor, no na koncu je svladan s četiri pogotka razlike.

Momčad Croatia osiguranja Zagreb nakon osvojenog petog mjesta na nedavno održanom Kempa kupu nastavila je svoju njemačku turneju te se uputila u Allmendingen kako bi se pripremila i za onaj posljednji, najjači pripremni turnir ove turneje, Sparkassen kup. No, nastavila je pritom i s jakim kondicijskim treninzima pod stručnim vodstvom Bojana Goluba te je također snage odmjerila i s njemačkim drugoligašem SG BBM Bietigheimom.

Dobro su Zagrebaši krenuli u susret s Nijemcima, poveli su 3:0 i 4:1 da bi potom njihov suparnik ubacio u brzinu više i preokrenuo rezultat u svoju korist (6:5). Sve do odlaska na odmor rukometaši Bietigheima drže prednost od dva ili tri pogotka da bi u onim posljednjim sekundama, pri vodstvu 15:12, već polako krenuli prema svlačionicama kada Marino Marić na centru umjesto izvođenja lopte puca prema protivničkom golu, vratar Bietigheima pogled je već uperio prema tribinama i Zagrebov pivot postiže 13. pogodak svoje momčadi.

U nastavak susreta hrvatski je i regionalni prvak krenuo dosta ozbiljnije u obrani te je pronalazio odgovor na grubu i žestoku igru Nijemaca. Pokušao je tada i trener Boris Dvoršek s obranom 5-1 te Antom Kalebom na prednjemu, a sjajan je tada, kao i tijekom cijelog susreta bio Ivan Stevanović. Do samoga kraja tako Zagrebaši vraćaju vodstvo te osiguravaju pobjedu s četiri pogotka razlike (29:25).

Zagrebovi vratari napredovali uz Kelentrića

Sjajan je u dvoboju s Bietigheimom bio vratar Stevanović koji je nakon dvoboja naglasio koliko je momčad umorna nakon svih dodatnih treninga te je potom kratko kazao: "Moje su obrane zapravo najmanje važne, naime, danas sam dobar bio ja, sutra će biti Ivić. Važno je da je obrana dobro funkcionirala te da smo se mi vratari uistinu poboljšali otkada radimo s Kelentrićem."

Nastavio je potom Stevanović: "Bit će uistinu zanimljivo na Sparkassen kupu. U jednoj nas momčadi očekuje Losert, u drugoj Alilović, dakle, dva najbolja hrvatska vratara. Bit će to utakmice protiv klubova koji su objektivno dosta jači od nas, ali mi ćemo u svakoj od njih dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat."

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Luka Stepančić sa šest postignutih pogodaka, pet je dodao Josip Valčić, a po tri su zabili Lovro Šprem i Stipe Mandalinić. Vratar Stevanović sakupio je odličnih 18 obrana, dok je mladi Filip Ivić u igru ušao tek jednom kako bi obranio sedmerac što je i učinio.

Netom nakon pobjede Zagrebaša nad njemačkom ekipom trener Dvoršek kazao je: "Zadovoljan sam s ovakvim utakmicama, protivnik je bio baš kakav nam je trebao. S istom je momčadi Zagreb igrao i prije dvije godine i tada je protivnik ponudio žestoku i grubu igru te smo upravo stoga htjeli jednu ovakvu utakmicu, posebice nakon one prošle u kojoj smo slavili s 24 gola razlike."

"Očekivao sam pravu borbu u ovoj utakmici i to je ono što sam htio prije Sparkassen kupa. Naš je protivnik bio motiviran i napaljen i dečki su odigrali jednu pravu utakmicu. Moram naglasiti kako su moji momci odradili nove treninge s Golubom, jučer dva te danas ujutro treći i to je naravno ostavilo traga na njima, posebice nad Marićem kojemu treba više vremena za oporavak pa je bio jako umoran" nadodao je i pojasnio Zagrebov trener.

Riječ, dvije posvetio je Dvoršek potom i novim igračima koji iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, pokazuju što sve znaju: "Moji dečki nisu bili sto posto svježi danas, no posebno sam zadovoljan igrom Čorića, Šušnje te Kovačevića, kao i Obranovićem u obrani. Sve moje zamisli oni su ispunili u drugome dijelu."

Za Zagrebaše, međutim, ni dan prije Sparkassen kupa nema odmora, naime, očekuju ih dva naporna treninga, ujutro u teretani, a poslije podne u dvorani, dok u subotu počinje posljednji turnir u sklopu njemačke turneje koji već u skupini donosi zanimljive oglede s ekipama poljskog Kielcea te Zagrebovim suparnikom iz skupine u Ligi prvaka, mađarskim Veszpremom.

"Slijedi nam Sparkassen kup na kojem ćemo zaigrati s Kielceom i Veszpremom, a to su momčadi mnogo jače od Zagreba i za stepenicu bolje od RN Löwena i Göppingena koji su nas pobijedili na Kempa kupu. Međutim, nama rezultat nije najvažniji, važno je da dečki osjete ovakve utakmice jer danas izgubiš od Löwena s četiri razlike pa za tri mjeseca s tri razlike, a potom ih možda i iznenadiš", otkrio je Dvoršek te zaključio: "Nadam se da ćemo protiv Kielcea i Veszprema odigrati dobro, da ćemo izgubiti sa što manjom razlikom, a tko zna, možda ih i iznenadimo budući da se igra dva puta po 20 minuta, dakle, sve je moguće."

Sparkassen kup u Ehingenu počinje ove subote, a Zagrebaši su, dakle, smješteni u skupinu A zajedno s ekipama Veszprema i Kielcea, dok su se u skupini B našle momčadi Füchse Berlina, PSG-a te Wacker Thuna. Prvi susret Zagrebaše očekuje u subotu u 10.45 sati kada će snage odmjeriti s Veszpremom, dok je susret s Kielceom na rasporedu u 14.55.

Pripremna utakmica:
SG BBM Bietigheim - CO Zagreb 25:29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!