Nogomet

Predsjednik Dragovoljca Perković poručio izbornicima Štimcu i Kovaču neka ne zaobilaze Siget

Iz NŠC-a "Stjepan Spajić":Damir Žbulj • petak, 16.08.2013.
Predsjednik Dragovoljca Perković poručio izbornicima Štimcu i Kovaču neka ne zaobilaze Siget
Foto: FaH

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca u prošlom kolu priredili su malu senzaciju otkinuvši Dinamu jedan bod, međutim i dalje se nalaze na posljednjem mjestu ljestvice MAXtv Prve lige te im je nadolazeći nedjeljni dvoboj kod Zadra od izuzetne važnosti. Čelni čovjek Crnih iz Sigeta najavio je nastavak prvoligaške borbe, ali je usput pozvao i izbornike U21 i A selekcije neka navrate do Sigeta ili Kranjčevićeve ulice, jer prema njegovom mišljenju zasigurno bi imali što za vidjeti...

Hrvatski dragovoljac, bez obzira na dobru igru i bod osvojen protiv Dinama, još se uvijek nalazi na dnu prvenstvene ljestvice i bez pobjede u pet dosadašnjih kola. Idući dvoboj čeka ih u nedjelju, na gostovanju kod Zadra, gdje će tražiti priliku za prvo pravo pobjedničko slavlje.

Predsjednik kluba Ivica Perković zadovoljan je na koji su se način Dragovoljci predstavili u povratku među prvoligaško društvo te je uvjeren kako će im se dobra igra uskoro isplatiti i pobjedom. Možda čak već i u idućem kolu u Zadru.

"Odigrali smo nekoliko kvalitetnih utakmica, tek nam se u dvoboju protiv Dinama malo osmjehnula i sreća, ali mislim kako smo uz našu upornosti i borbenost zasluženo stigli do tog boda. Idemo dalje u istom ritmu, nadam se kako rezultat u narednim utakmicama onda neće izostati," osvrnuo se Perković na prošlo kolo, ali nije propustio priliku komentirati i ovotjedne utakmice hrvatskih nogometnih reprezentacija protiv Lihtenštajna.

"Mislim kako naši mladi igrači odlično igraju i s obzirom tko je sve bio pozvan u selekciju, uvjeren sam kako bi izbornici i U21, ali seniorske A reprezentacije slobodno mogli navratiti do Sigeta ili Kranjčevićeve ulice i baciti oko na nekolicinu naših igrača na jednoj od naših utakmica."

Dragovoljac napokon zakoračio u 21. stoljeće

Napokon su i Dragovoljci dobili web stranicu (www.nk-hrvatskidragovoljac.hr) kakvu zaslužuje jedan od klubova iz prvoligaškog društva. Tamo će se moći saznati svi detalji vezani uz prvu ekipu, ali i sve novosti iz škole nogomete, kao i ostale informacije od važnosti za sve simpatizere i navijače Crnih. Svi zainteresirani mogu preko službene stranice i odjela za odnose s javnošću po popularnim cijenama naručiti i originalni dres Hrvatskog dragovoljca, tehničkog sponzora Alpasa.

"Naš mladi 22-godišnji kapetan Ivan Čović brani odlično, tu je i 20-godišnji Jan Doležal, za kojeg slobodno mogu reći kako je jedan biser hrvatskog nogometa, a vidim i kako izbornik ima problema na lijevom bočnom. Neka slobodno pogleda našeg Darija Tomića," otvoreno je Igoru Štimcu i Niki Kovaču poručio Perković.

"Pozivam ih neka ne zaobilaze Siget, jer osim kvalitetnih igrača moći će ako ništa drugo vidjeti i lijep nogomet," naglasio je predsjednik Crnih koji ima svoja nadanja vezano za gostovanje u Zadru: "Čestitam igračima i struci na dosadašnjem radu i nadam se kako ćemo se iz Zadra ipak vratiti s pozitivnim rezultatom."

Spomenuti 26-godišnji Dario Tomić karijeru je započeo u Slobodi iz Tuzle, a nakon Novalje, Pomorca, Gorice i Međimurja, skrasio se u Dragovoljcu, gdje je postao nezamjenjivi dio ekipe na lijevoj strani obrane. Ove sezone propustio je gostovanje na Poljudu, dok je u posljednjem kolu protiv Dinama uspješno odradio čitavu utakmicu. Za njega je gostovanje u Zadru važnije od osvojenog boda u prošlom kolu protiv aktualnog prvaka: "Vidljivo je kako se iz utakmice u utakmicu dižemo u formi. Očekuje nas dosta teža utakmica nego što je bila ona protiv Dinama. Očekivanja su veća."

"Nadamo se kako možemo ostvariti dobar rezultat pa i do prve pobjede. Oni su domaćinska ekipa, ali mi smo pokazali već kako protiv svih možemo igrati. Samo ne smijemo poletjeti sad nakon boda protiv Dinama," realan je Tomić, koji se usput osvrnuo i na pohvale predsjednika kluba o reprezentativnom kapacitetu: "Mislim kako nisam samo ja tu bitan, nego kako stvarno ima zanimljivih igrača i za U21, ali i za A selekciju. Uvijek sam na raspolaganju i naravno da je san svakog igrača zaigrati za reprezentaciju." Tomić je bio sigurno jedan od boljih Dragovoljaca i kroz čitavu drugoligašku sezonu, kao i u ovih nekoliko uvodnih prvoligaških kola: "Ne priznajem nikom drugom da je bolji od mene," poručio je za kraj.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.08.2013. u 11:49
    Kakve su to gluposti samo čekam dok će se početi oglašavati djelatnici Haška, Segeste, Primorca itd. da su njihovi momci nepravedno izostavljeni iz reprezentacije. Ovaj Štimac je napravil totalnu smijuriju iz reprezentacije, sad svaka šuša misli da može igrati u njoj. Ne zaboravite taj isti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • MalterEgo17.08.2013. u 03:19
    I on bi nesto zaradio na racun reprezentacije!
    MalterEgo
  • cameosis16.08.2013. u 17:33
    stranica ne radi -- evo screenshot:danas u 17:30 sati.
    cameosis
  • The Phantom16.08.2013. u 17:03
    Triba se i njima dizat cijena
    The Phantom
  • Obrisan korisnik16.08.2013. u 17:03
    Stranica radi najnormalnije...
    Obrisan korisnik