Nogomet

Jurčić: "Utakmica je jako ozbiljna, nemamo pravo više rasipati bodove u prvenstvu"

Ivor Krapac • petak, 16.08.2013.
Jurčić: "Utakmica je jako ozbiljna, nemamo pravo više rasipati bodove u prvenstvu"
Foto: FaH

Kao privremeni domaćini u Kranjčevićevoj, nogometaši Dinama će se u subotu u šestom kolu MAXtv Prve lige u zagrebačkom dvoboju sresti s Lokomotivom. Bit će to posljednja utakmica aktualnih hrvatskih prvaka prije ogleda s bečkom Austrijom u završnom pretkolu Lige prvaka, a iako trener Krunoslav Jurčić i dalje prednost daje Europi, u razgovoru s novinarima u najavi zagrebačkog dvoboja kazao je da njegovi igrači ne smiju zanemariti niti prvenstvo...

Kako je stadion u Maksimiru ovog tjedna bio zauzet koncertom Robbieja Williamsa i do vikenda neće biti pripremljen za nogomet, Dinamo i Lokomotiva će se u subotu s početkom u 19 sati u šestom kolu MAXtv Prve lige sresti na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Dinamo će biti u ulozi domaćina, a trener Krunoslav Jurčić nada se da će njegova momčad pokazati više i ostvariti bolji rezultat nego u prošlom kolu protiv Hrvatskog dragovoljca, također u Kranjčevićevoj, kada je bilo 1:1.

"Moramo razmišljati dugoročno"

Krunoslav Jurčić se još jednom vratio na ogled s Hrvatskim dragovoljcem, poslije kojega se počelo nagađati da mu pozicija na Dinamovoj klupi više nije jako čvrsta. Kako je prenio gnkdinamo.hr, trener Modrih na taj način ne želi razmišljati: "Pokušavam da klub napravi iskorak, a tu smatram sve ljude koji sudjeluju u procesu stvaranja rezultata, gdje su i mediji. Moramo razmišljati dugoročno. Ne može lošije poluvrijeme protiv Dragovoljca utjecati na nekakve dugoročne i ozbiljne planove. Kupili smo sedam, osam, devet novih igrača, koji još ne znaju bez taksija doći na stadion, i ne možemo pričati o Dinamu na nivou jednog poluvremena. Pričati svaka tri dana o tome je li se nešto poremetilo nije baš ozbiljan posao, a hoću li ja dobiti to potrebno vrijeme ili netko drugi, u to ne bih ulazio."

"Netko će morati i tek onda ćemo moći govoriti o ozbiljnom projektu", zaključio je Dinamov trener.

Dinamovi igrači ponovno su se okupili nakon reprezentativne stanke, a kako je Jurčić rekao u razgovoru s novinarima, ova pauza dobro im je došla da se "malo odmore jedni od drugih" nakon zajedničkog razdoblja na pripremama i na gostovanjima i utakmicama na početku sezone.

"Sutra je Lokomotiva, uvažavamo ih kao sve ostale suparnike u našem prvenstvu, a utakmica je jako ozbiljna i nemamo pravo više rasipati bodove u prvenstvu. Želimo pobjedu i povratak na 'svoju' prvu poziciju, što je normalno za Dinamo", najavio je Dinamov trener, a prenijela je službena internetska stranica kluba.

Jurčić je otkrio da će i u subotu nastaviti s rotiranjem igrača, spominjući da su mu u prvom planu europski nastupi - no, to ne znači da se razmišlja samo o njima: "Bez obzira na to što je Europa na prvom mjestu, cilj je dignuti nivo koncentracije u utakmicama u prvenstvu."

Dinamo će u subotu navečer biti jedino bez Bakaryja Sarea, koji će izostati zbog boli u zadnjoj loži, dok je, s vedrije strane za Modre, najavljen Sammirov povratak u momčad. "On normalno trenira, u konkurenciji je i svakako će dobiti određenu minutažu protiv Lokomotive", otkrio je trener.

Komentirajući ono što može pružiti Lokomotiva, Jurčić je u najavi zagrebačkog dvoboja izdvojio Mišića, Pjacu i Šituma, a osobitu važnost dao je Mathiasu Chagi, ističući da drži konce igre Lokosa.

"Svaki suparnik je nezgodan jer svaka hrvatska ekipa daje više od maksimuma protiv Dinama. Nema tu velike razlike između Lokomotive i ostalih momčadi", opisao je Dinamov trener: "Svi idu maksimalno, mi smo spremni, tražili smo uoči sezone širi kadar koji može odgovoriti zahtjevima prvenstva i može zamijeniti udarnu postavu u prvenstvu."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.08.2013. u 01:59
    nedaj se kruno,ajmo u LP!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2013. u 20:35
    hrvatski mourinho
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2013. u 18:41
    Igramo formaciju 4-1-4-1, a onda Kruno protiv HD-a odigra 4-2-3-1 sa Halilovićem ispred dva zadnja vezna.I dobije NIŠTA.Kruno velik si radnik ali znanje trenera se vidi u sustavu koji odgovara profilu igrača i točnom odabiru tih igrača za tu formaciju.Bojim se da Kruno nije taj,to je nešto s ćime... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2013. u 18:09
    Kljuno majstore, damo te svakome!!
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG16.08.2013. u 17:31
    Brzo je izgubio to pravo, izgleda da neće bit treća sreća. hahahah
    Lovro-ZG