Rukomet

Ivry nanio poraz prvi ovosezonski poraz Vardaru i spriječio makedonsko finale u Strugi

Zvonka Keliš • subota, 17.08.2013.
Ivry nanio poraz prvi ovosezonski poraz Vardaru i spriječio makedonsko finale u Strugi
Foto: Kristijan Komarica

Trećega dana rukometnog turnira u Strugi francuski Ivry priredio je iznenađenje te nanio prvi ovosezonski poraz aktualnom makedonskom prvaku Vardaru čime je i spriječio makedonsko finale samoga turnira. U drugome ogledu dana Metalurg je nadasve uvjerljivo svladao Versailles, dok ogled Meškova i Struge nije odigran zbog kiše.

Ni trećega dana 41. Međunarodnog rukometnog turnira u Strugi nije nedostajalo uzbuđenja. Naime, francuski Ivry priredio je pravo malo iznenađenje i svladao Vardar čime je spriječio makedonsko finale u Strugi, dok jeu drugome susretu dana Metalurg bez ikakvih problema potvrdio prvo mjesto u skupini slavljem nad Versaillesom. Budući da se dvoboji u Strugi igraju na otvorenom, treći susret dana između bjeloruskog Meškova i domaćina Struge na koncu nije odigran zbog kiše i kašnjenja cijelog programa.

Odlično je Vardar krenuo u susret s francuskim Ivryjem, dobro se držao u susretu te je uvjerljivo bio na putu prema finalu turnira sve do rezultata 22:14 pri kojem počinje pad makedonske momčadi. Sjajni su tada bili Francuzi te su polako, ali sigurno sustigli svog suparnika da bi na koncu osigurali minimalno slavlje (30:29).

U drugome ogledu dana Metalurg Line Červara, koji je već dan ranije osigurao svoje mjesto u finalu turnira, deklasirao je ekipu francuskog Versaillesa. Od prve minute Makedonci su dominirali ogledom, do poluvremena su imali odličnih osam pogodaka prednosti (19:11), dok se do kraja susreta odvajaju na velikih 32:19. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Mojsoski sa sedam postignutih pogodaka, Kedžo je dodao njih šest, dok je najbolji kod Versaillesa bio Lemedeteb s devet golova.

Za peto mjesto u prvom će ogledu u subotu snage tako odmjeriti francuski Versailles i rumunjska Constanta, za treće mjesto zaigrat će makedonski Vardar i bjeloruski Meškov Brest, dok će finale donijeti dvoboj francuskog Ivryja i još jedne makedonske ekipe, Metalurga.

41. Međunarodni rukometni turnir, Struga:
Vardar - Ivry 29:30
Metalurg - Versailles 32:19
Meškov Brest - Struga - nije odigrano

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!