Rukomet

CO Zagreb na otvaranju Sparkassen kupa uvjerljivo poražen od Veszprema

Zvonka Keliš • subota, 17.08.2013.
CO Zagreb na otvaranju Sparkassen kupa uvjerljivo poražen od Veszprema

Rukometaši CO Zagreba svoj su nastup na Sparkassen kupu u njemačkom Ehingenu otvorili porazom od nimalo lakog suparnika, ujedno protivnika i u skupini u Ligi prvaka, mađarskog Veszprema. Iako su Hrvati predvođeni raspoloženim Mandalinićem dobro krenuli u susret Mađari su na koncu osigurali sigurno slavlje.

Hrvatski rukometni prvak Croatia osiguranje Zagreb ove je subote započeo svoj nastup na njemačkom Sparkassen kupu, posljednjem pripremnom turniru u sklopu svoje njemačke turneje. Zagrebaši, smješteni u skupinu A zajedno s europskim rukometnim vrhom, Kielceom i Veszpremom, u subotu nisu imali nimalo lak posao.

U prvome ogledu na turniru rukometaši CO Zagreba snage su u jutarnjem terminu odmjerili sa svojim suparnikom iz skupine u Ligi prvaka, mađarskim Veszpremom, dok ih je sredinom dana očekivao i dvoboj s poljskim Kielceom predvođenim hrvatskim snagama.

Susret s Mađarima hrvatski i regionalni rukometni prvak otvara pogotkom Stipe Mandalinića na koji odgovor odmah ima jedan od najboljih svjetskih rukometaša, Laszlo Nagy. Luka Stepančić i Josip Valčić ubrzo su svoju momčad odveli do vodstva 3:2 da bi se Mandalinić i kapetan Zlatko Horvat potom pobrinuli i za prednost od dva pogotka (5:3).

Imali su hrvatski predstavnici na turniru u Ehingenu prednost sve do 13. minute kada Mađari slažu svoje redove te poravnavaju rezultat na 7:7, a ubrzo potom i preokreću rezultat u svoju korist. Na 10:9 Veszprem odvodi Gergo Ivancsik, Tamas Ivancsik povisuje na +2, a Jamali Iman postavlja mađarski 12. pogodak, kao i onaj 13. Odlično se tada u hrvatskim redovima s Mađarima nosio mladi Mandalinić, no njegov doprinos ne biva dovoljan za novo izjednačenje i Veszprem do odlaska na odmor osigurava sigurnih šest pogodaka prednosti (18:12).

Zanimljivo je bilo i u nastavku ogleda u Njemačkoj u kojem za prvi Zagrebov gol biva zaslužan Stepančić, dok na drugoj strani odmah odgovaraju Nagy, ali i Renato Sulić (20:13). Uslijedio je potom i crveni karton Zagrebovu treneru Borisu Dvoršeku, što je značilo još jedno isključenje hrvatskog predstavnika (ukupno 16 minuta), kao i povećanje mađarske prednosti. Vrlo brzo Veszprem je bio na 24:15 te 28:20, da bi na koncu Zagrebaši upisali poraz sa šest pogodaka razlike (26:32).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Tamas Ivancsik sa sedam postignutih pogodaka, njih pet je dodao Laszlo Nagy, dok se Renato Sulić četiri puta upisao u listu strijelaca. Nandor Fazekas je sakupio šest obrana, a hrvatski vratar Mirko Alilović pet, dok je na suprotnoj strani Ivan Stevanović upisao osam obrana, a Filip Ivić je, pak, obranio četiri lopte. Najbolji kod CO Zagreba bio je Stipe Mandalinić također sa sedam golova, dok je njih šest zabio Jerko Matulić.

Drugo kolo Sparkassen kupa Zagrebašima donosi ogled s rukometašima poljskog Kielcea, a on je na rasporedu u 14.50 sati.

Sparkassen kup, Ehingen:

Skupina A, 1. kolo:
MKB Veszprem - CO Zagreb 32:26 (18:12)

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!