Zimski sportovi

French: "Protiv Torpeda i Vitjaza vidjeli smo gdje smo i kako ćemo se nositi protiv KHL suparnika"

Ivor Krapac • nedjelja, 18.08.2013.
French: "Protiv Torpeda i Vitjaza vidjeli smo gdje smo i kako ćemo se nositi protiv KHL suparnika"
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka su u subotu odigrali novu pripremnu utakmicu u Mariboru, a za razliku od prošlih, ova nije završila uspješno za momčad koju vodi Mark French. Od Medvjeda je s 4:2 jači bio Vitjaz iz Podolska nedaleko Moskve, a trener zagrebačkog kluba se poslije susreta osvrnuo na dobro i loše u Medveščakovoj igri...

Nastavljajući pripreme za svoju prvu sezonu u KHL-u, igrači Medveščaka su u subotu u Mariboru izgubili od Vitjaza. Ruski klub nadjačao je Medvjede s 4:2, s preokretom nakon zaostatka od 1:0 na kraju prve trećine, a Mark French je za službenu web-stranicu kluba kazao što je vidio u novom pripremnom nastupu svoje momčadi.

"U prvoj trećini smo igrali dobro, ali u drugoj nismo više bili staloženi, što nas je najvjerojatnije koštalo pobjede", opisao je French za www.medvescak.com, misleći na razdoblje utakmice koje je suparnička momčad dobila s 3:0.

Vezane vijesti

"Moramo više igrati 'pet na pet', što nismo napravili u drugoj trećini i nadam se da nam je to bila dobra pouka", nastavio je trener Medvjeda: "Oba golmana bila su jako dobra. Što se tiče Dekanicha, napravio je nekoliko odličnih obrana, ali triput smo imali 'pet na tri', što nikako nije dobar recept za pobjedu."

"U utakmicama protiv Torpeda i Vitjaza vidjeli smo gdje smo i kako ćemo se nositi protiv KHL suparnika", zaključio je French.

Bill Thomas je u subotu zabio jedan od dva Medveščakova pogotka, za smanjenje na 3:2 u posljednjoj trećini, a poput trenera, i napadač Medvjeda istaknuo je nedostatak mirnoće: "U prvoj trećini sreća je više bila na našoj strani i igrali smo dosta u ofenzivnoj zoni. U drugoj smo imali dosta kazni, a i Vitjaz je triput igrao 'pet na tri'. Te situacije 'pet na tri' su nam naškodile jer su suparnici tijekom njih uspjeli iskoristiti svoje šanse."

"U situacijama 'pet na pet' smo dominirali većinom utakmice. Ako ćemo tako igrati, imat ćemo i više prilika za pogodak", dodao je Thomas.

"Do početka sezone moramo poraditi na tome da u svakoj situaciji ostanemo smireni. Ponekad nisi zadovoljan tijekom utakmice i možeš osjetiti frustraciju zbog toga, ali tada moraš ostati na pravom putu i držati se podalje klupe za kazne. Koliko smo imali priliku vidjeti, u ovoj ligi momčadi su jako dobre u powerplayu", zaključilo je 30-godišnje desno krilo Medvjeda.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!