Rukomet

Zagrebašima treće mjesto na jakom Sparkassen kupu, Stevanović najbolji vratar turnira

Zvonka Keliš • nedjelja, 18.08.2013.
Zagrebašima treće mjesto na jakom Sparkassen kupu, Stevanović najbolji vratar turnira

Momčad CO Zagreba s njemačkog se Sparkassen kupa kući vraća s osvojenim trećim mjestom. Nakon upisane pobjede i poraza prvoga dana turnira u Ehingenu u nedjelju su Zagrebaši pokazali što sve znaju te su u borbi za treću poziciju uvjerljivo svladali švicarski Wacker Thun.

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb nakon ostvarene pobjede te pretrpljenog poraza prvoga dana Sparkassen kupa u njemačkome Ehingenu u nedjelju su krenuli u borbu za treće mjesto. Na suprotnoj strani terena Zagrebaše je očekivao švicarski prvak Wacker Thun koji je dan ranije priredio pravo malo iznenađenje svladavši branitelja naslova, momčad Füchse Berlina.

Drugi ogled dana u Längenfeld dvorani otvoren je pogotkom Jerka Matulića nakon čega vratar Merz zaustavlja pokušaj Marina Marićašto, pak, koristi Caspar kako bi s linije sedam metara osigurao početno izjednačenje 1:1. Stipe Mandalinić ubrzo potom postavlja 2:1, vrlo dobar je tada Ivan Stevanović koji upisuje svoju treću obranu, no na drugoj strani odgovara i švicarski vratar koji zaustavlja redom Valčića, Matulića te Šebetića.

Stevanović ponio titulu najboljeg vratara

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Zlatko Horvat sa šest postignutih pogodaka, Jerko Matulić je dodao njih četiri, a po tri su zabili Lovro Šprem, Stipe Mandalinić i Ante Kaleb. Zagrebov vratar, Ivan Stevanović, koji je po proglašenju pobjednika proglašen i najboljim vratarom turnira, sakupio je 13 obrana, a Filip Ivić tri, dok je Andreas Merz sakupio osam obrana, a Marc Winkler njih sedam. Najbolji kod Wacker Thuna bio je Jonas Dähler s pet golova, a Caspar, Linder i Friedli zabili su njih četiri.

Vrijeme je tada bilo za novo dizanje Mandalinića, nove sjajne obrane Stevanovića te pogotke Lovre Šprema, Marića i Luke Stepančića, a sve to za vodstvo CO Zagreba 6:2. Uspješan je potom dva puta Matulić sa sedam metara (8:3), Stevanović u potpunosti zaključava svoja vrata, Zagrebova prednost raste na 12:3, Matulić dobiva izravni crveni karton, a njegova ekipa na predah odlazi s osam pogodaka razlike (12:4).

Uvodne minute nastavka obilježava švicarski vratar Winkler koji zaustavlja prvih nekoliko pokušaja Zagrebaša, dok se njegovu suigrači lagano bude i smanjuju svoj zaostatak prvo na 7:12, a nakon novih obrana Winklera Švicarci stižu i na 9:13. Nakon što kapetan Zlatko Horvat biva zaustavljen u pokušaju realizacije sedmerca njegovu ulogu preuzima mladi Ante Kaleb koji biva uspješan te tako postavlja Zagrebovih 16:10.

Nakon nekoliko uzastopnih isključenja hrvatskih rukometaša Kaleb odvodi svoju ekipu na 19:13, Sandro Obranović postiže 20. Zagrebov gol, a nije trebalo dugo da prednost hrvatskog prvaka dodatno poraste (22:14). Među Zagrebove vratnice u samoj završnici ulazi Filip Ivić koji odmah upisuje dvije obrane nakon čega se u listu strijelaca upisuje i novo lijevo krilo Antonio Kovačević (23:15). Do samoga kraja Švicarci se velikom borbom te novim obranama Winklera uspijevaju približiti Hrvatima (19:23), no u posljednjim trenucima Kovačević i Horvat vraćaju CO Zagreba na +6 (26:20) što na koncu potvrđuje i Ivić svojom novom obranom.

Sparkassen kup, Ehingen:

Utakmica za treće mjesto:
CO Zagreb - Wacker Thun 26:20 (12:4)

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!