Nogomet

Bilić nakon slavljeničkog turskog debija: "Bit ćemo još bolji kako sezona bude odmicala"

Damir Žbulj • ponedjeljak, 19.08.2013.
Bilić nakon slavljeničkog turskog debija: "Bit ćemo još bolji kako sezona bude odmicala"
Foto: EPA

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, koji je nakon neuspješne epizode u moskovskom Lokomotivu pred početak nove sezone preuzeo klupu turskog velikana Bešiktaša, pobjedom je krenuo u tamošnje prvenstvo. Njegova ekipa golovima u završnih 15 minuta slomila je otpor čvrstog Trabzonspora, a Bilić je nakon utakmice posebno istaknuo važnost ove pobjede, pogotovo pred fanatičnim domaćim navijačima.

Bešiktaš, jedan od klubova iz velike turske nogometne trojke, prošlu je sezonu zaključio upravo na trećoj poziciji, no, ambicije su uvijek vezane uz sami vrh. Naslov prvaka posljednji je put osvojen je još 2009. godine, a Uprava je prije početka sezone naglasila kako je dovođenje bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića jedan od prvih koraka prema prekidu dominacije Galatasaraya i Fenerbahčea.

Bilić je veliki teret skinuo s leđa uvodnom pobjedom pred glasnim domaćim navijačima, a čvrstu i neizvjesnu utakmicu u svoju korist odlučili su desetka Olcay Sahan, pogotkom u 75. minuti te krilni igrač Gökhan Töre, devet minuta prije kraja, koji je i ušao u nastavku dvoboja.

Nakon završetka dvoboja trener Bešiktaša morao je biti zadovoljan: "Bila je to tipična derbi utakmica. U nastavku smo napravili nekoliko zamjena, podigli smo tempo igre te smo na kraju i dobili rezultat kojeg smo očekivali," poručio je Bilić preko službene stranice kluba.

"Uvijek je važno sezonu otvoriti pobjedom, a pogotovo pred ovako mnogobrojnom i glasnom domaćom publikom. nadam se kako su uživali u našoj predstavi u drugom dijelu, a bit ćemo još bolji kako sezona bude odmicala," najavio je za kraj Bilić.

U ponedjeljak navečer u novu sezonu kreće i Kayserispor bivšeg Bilićeva pomoćnika za vrijeme izborničkog mandata, Roberta Prosinečkog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Balthazar19.08.2013. u 10:02
    Prema prikazanome u sažetku izgleda da su bili puno bolji.
    Balthazar
  • Lovro-ZG19.08.2013. u 09:55
    dobar početak, sam da se opet ne osramoti
    Lovro-ZG
  • zovche19.08.2013. u 09:51
    korak po korak ne zaleci se izjavama... samo ti osvajaj bod po bod i bit ce sve dobro ;) sretno
    zovche
  • interreg19.08.2013. u 09:42
    Ajde Slavene pokazi da si pravi trener i da ne pases u istu recenicu sa Stimcem. Na europskom prvenstvu se vidjelo da znas kad si imao vremena pripremiti ekipu. Ono u Rusiji se dogodi svakom treneru. Puno srece!
    interreg