Nogomet

Bjelica: "Iza nas je jako važna utakmica, napunili smo se samopouzdanjem prije Dinama"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 19.08.2013.
Bjelica: "Iza nas je jako važna utakmica, napunili smo se samopouzdanjem prije Dinama"

Bečka Austria nije dobro ušla u sezonu, u domaćem prvenstvu je igrala prilično promjenjivo, ali je frustracije iz prvih kola naplatila visokom pobjedom protiv Wiener Neustadta 5:0. U klubu ističu važnost te pobjede prije dvoboja play offa Lige prvaka protiv Dinama...

Vrlo važna utakmica je iza bečke Austrije. Ulazak u sezonu nije bio prema očekivanjima, u domaćem prvenstvu su upisani nešto lošiji rezultati uključujući i katastrofalan poraz na gostovanju u Salzburgu dok je u trećem pretkolu Lige prvaka bilo puno muke protiv islandskog Hafnarfjordura.

Dvoboj protiv Wiener Neustadta stoga je označen posebno važnim, prvenstveno za podizanje samopouzdanja prije susreta s hrvatskim prvakom Dinamom u posljednjem krugu natjecanja Lige prvaka prije samih skupina.

Misija je ispunjena, slabašni Wiener Neustadt je glatko svladan s 5:0 i Nenad Bjelica može biti zadovoljan.

"Ovo je bila jako važna utakmica. Nismo očekivali baš ovako visoku pobjedu, ali vjerujem da smo je zaslužili. Naravno, bilo nam je puno lakše igrati nakon što smo rano stigli do vodstva, imali smo više prostora i bili smo efikasniji u realizaciji nego u ranijim utakmicama. Ovo je bila gotovo savršena utakmica, nemam što za zamjeriti igračima. Napunili smo se samopouzdanjem uoči Zagreba", govorio je Bjelica za Sky.

Dvostruki strijelac za Bečane u ovom susretu bio je njihov najopasniji igrač Philip Hosiner.

"Bilo je samo pitanje vremena kada će mi se otvoriti. Nisam pao, radio sam još snažnije i to mi se vratilo. Na treninzima je sve bilo super, zabijao sam golove, a sada mi se to vratilo i na utakmici", istaknuo je Hosiner.

"Ova utakmica ne znači puno samo nama već i našim navijačima koji također mogu imati veća očekivanja uoči gostovanja u Zagrebu. Međutim kao što nisam bio depresivan nakon loših igara ranije, tako niti sada nisam euforičan. Borit ćemo se kao lavovi u Zagrebu da dođemo do dobrog rezultata", dodaje Bjelica.

Austrijski Heute donosi izjavu Otta Barića koji smatra da Dinamo baš i nije toliki favorit kakvim se predstavlja u hrvatskoj javnosti.

"Dinamov trener vjeruje da šanse u prolaz njegove momčadi rastu do 65:35, međutim ja smatram da je to maksimalno 55:45, ako ne i 50:50 u postocima. Austria je tehnički najjača momčad Bundeslige i u Hrvatskoj je podcijenjena, međutim Dinamo će morati puno raditi da bi došao do prolaza", smatra Barić.

Dvoboj Dinama i bečke Austrije na rasporedu je u srijedu od 20:45 u Maksimiru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • San Lorenzo20.08.2013. u 01:01
    Nek' se ponovi, mi smo tada igrali LP, a Švedi su ju gledali na TV-u.
    San Lorenzo
  • Lovro-ZG19.08.2013. u 17:48
    sam da se ne ponovi Malmö
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik19.08.2013. u 16:39
    Napunio je i Hajduk Osijeka 6:0 prije Debrecena...pa se nagutao od Mađara...tako ce se nagutati i Austrijanci...
    Obrisan korisnik
  • Sensation19.08.2013. u 16:35
    austria bi imala neke sanse u zagrebu da se dodju braniti kao i sve ostale ekipe.. ali austria nije ekipa koja to moze i zna. oni se vole nadigravat i zato ce dobit po tamburi.. bit ce mjesta za dinamova krila i to ce presuditi utakmicu.
    Sensation
  • Obrisan korisnik19.08.2013. u 16:12
    sretno nenad
    Obrisan korisnik