Nogomet

Osječani pronašli novog trenera, dužnost preuzima Davor Rupnik

Mario Katušić • ponedjeljak, 19.08.2013.
Osječani pronašli novog trenera, dužnost preuzima Davor Rupnik
Foto: Dragan Kovač

Nakon što je Tomislav Steinbrückner sinoć podnio neopozivu ostavku na dužnost trenera NK Osijeka, čelnici kluba nisu odugovlačili s odlukom o novom treneru. Steinbrücknerov nasljednik bit će Davor Rupnik.

Osječki prvoligaš nakon samo šest kola bio je prisiljen krenuti u potragu za novim trenerom. Sinoćnji poraz od Istre 1961 bio je kap koja je prelila čašu Tomislava Steinbrücknera i on je podnio neopozivu ostavku.

"Nemam više živaca, podnosim neopozivu ostavku. Ne upirem prstom, ja sam krivac, primili smo 17 pogodaka u šest kola. Nadam se da će ova odluka nešto potaknuti, ovaj klub dugo životari i navikao je da nema pet ili šest plaća", rekao je sinoć Steinbrückner.

Vodstvo Osijeka odmah je jutros donijelo odluku o novom treneru kluba, povjerenje će dati Davoru Rupniku, koji u Gradski vrt dolazi s mjesta trenera trećeligaša BSK-a iz Bijelog Brda.

Davor Rupnik je 42-godišnji stručnjak rodom iz Osijeka, za koji je dugo godina i nastupao. Igračku karijeru je nakon Osijeka nastavio u Izraelu, gdje je veoma uspješno nastupao do kraja karijere. Nakon povratka u Hrvatsku preuzeo je osječki Grafičar Vodovod kojeg je uveo u Drugu HNL Istok i postigao nevjerojatan uspjeh osvajanjem drugog mjesta iza Cibalije, nakon čega je uslijedilo razočaranje i Grafičar zbog nedostatka uvjeta ispada u Treću HNL. Tamo pod vodskom Rupnika ponovno postaje prvakom, no uvjeti ovog kluba ponovno nisu zadovoljili kriterije, Grafičar je ostao u Trećoj HNL, a Rupnik razočaran otišao put Vukovara.

Unatoč teškoj financijskoj situaciji i slabom igračkom kadru, Vukovar je pod Rupnikom igrao vrlo dobro, no nedovoljno za ostanak u Drugoj HNL, nakon čega popularni "Roša" odlazi u BSK iz Bijelog Brda. U prvoj sezoni osvojio je naslov prvaka Treće HNL s ogromnom razlikom pred pratnjom, no klub je odustao od ulaska u Drugu HNL. Prošle sezone Rupnik je također vodio BSK, koji je sezonu završio na drugom mjestu, iza požeške Slavonije.

U više navrata figurirao je kao kandidat za trenera Osijeka, a neposredno uoči početka ove sezone izjavio je kako osjeća da će uskoro doći u Gradski vrt. "Drago mi je što sam u najozbiljnijim kombinacijama, nikad dosad nisam bio tako blizu preuzimanja kormila i uvjeren sam da će se prilika na tom mjestu uskoro otvoriti", rekao je tom prilikom Rupnik za Glas Slavonije, ne sluteći da će se njegova želja ostvariti samo dva mjeseca kasnije.

Samo prezime Rupnik u Osijeku izaziva veliki respekt, jer je riječ o jedinoj obitelji čije su tri generacije uspješno nastupale za osječkog prvoligaša. Njegov su dres nosili Davorov djed Franjo i otac Zdravko, član legendarne generacija iz 70-ih godina, koji je i dan danas neizostavan dio publike na osječkom stadionu.

Novog trenera bijelo-plavih čeka težak posao podizanja ekipe nakon pet poraza u šest kola, a raspored je veoma težak jer slijedi gostovanje kod Splita, a nakon toga u Gradski vrt dolazi Hajduk.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.08.2013. u 15:14
    Nadam se da ce uspjeti dici ekipu i spasiti ih od ispadanja jer osijek svojom tradicijom i povjescu zasluzuje 1 hnl!
    Obrisan korisnik
  • sportoz19.08.2013. u 14:01
    Nebitno, mogli su i sir Alexa dovesti, ništa to ne može promijeniti! Netko je davno rekao da pita od govana smrdi koliko god šećera stavili u nju. No nije tragedija, veselim se nastupanju u drugoj ligi nagodinu. Napokon ćemo se boriti za vrh tablice. Dosta više ove borbe za opstanak...
    sportoz