Tenis

Troje Hrvata uspješno preskočilo prve prepreke u kvalifikacijama US Opena

Branimir Korać • srijeda, 21.08.2013.
Troje Hrvata uspješno preskočilo prve prepreke u kvalifikacijama US Opena
Foto: EPA

Ivo Karlović, Tereza Mrdeža i Mirjana Lučić-Baroni uspješno su odradili posao u prvom kolu kvalifikacija US Opena. Njima se na žalost nisu pridružili i Antonio Veić i Ana Vrljić...

18-godišnji Amerikanac koji je prošli tjedan iznenadio plasmanom u glavni ždrijeb turnira u Cincinnatiju nije uspio napraviti iznenađenje i u prvom kolu kvalifikacija US Opena protiv drugog nositelja Ive Karlovića. Hrvatski tenisač slavio je u dva seta sa 6:3, 6:4.

Karloviću je za pobjedu trebalo tek nešto više od sat vremena, vrlo dobro je servirao i nije ostavio protivniku nikakvu šansu. Uz po break u svakom setu, Karlović je ubacio 75 posto prvog servisa i 17 asova te je dopustio samo jednu break loptu koju McDonald nije iskoristio.

U drugom kolu kvalifikacija očekuje ga dvoboj protiv argentinskog zemljaša Facunda Bagnisa koji nije imao problema u susretu s Borisom Pašanskim.

Do pobjede nije uspio doći Antonio Veić koji je igrao protiv Thomasa Fabbiana i izgubio sličnim rezultatom s kojim je Karlović prošao. Fabbiano je bio bolji sa 6:4, 6:3.

Bio je to četvrti dvoboj Veića i Fabbiana i druga pobjeda Talijana. Dosad su igrali samo jednom na tvrdoj podlozi i Veić je ostvario pobjedu 2011. na Challengeru u Kini, međutim nije to uspio ponoviti u New Yorku. Fabbiana u drugom kolu kvalifikacija očekuje Nijemac Mischa Zverev.

Kod tenisačica Tereza Mrdeža je glatko slavila protiv 207. igračice svijeta Rumunjke Cristine Dinu. Mrdeža je dominirala susretom i na kraju glatko slavila.

Hrvatska tenisačica u drugom kolu kvalifikacija igra protiv 28. nositeljice Cagle Buyukakcay iz Turske s kojom je dosad jednom igrala i to prije dvije godine u Zagrebu kada je izgubila samo dva gema. Buyukakcay je drugo kolo kvalifikacija dohvatila pobjedom u tri seta protiv Poljakinje Magde Linette.

Druga Poljakinja bila je kobna za Anu Vrljić iako je naša tenisačica ušla kao blagi favorit u taj susret. Protivnica joj je bila Katarzyna Piter, osam mjesta bolje rangirana igračica na svjetskog rang listi, međutim igračica s kojom se Vrljić susrela tri puta ove sezone i tri puta je svladala.

U New Yorku je bilo drugačije i ovaj put je Poljakinja odnijela pobjedu u tri seta. te je izborila drugo kolo gdje će igrati protiv Japanke Kurumi Nare.

Problema nije imala Mirjana Lučić-Baroni koja je igrala protiv američke tinejdžerice Brooke Austin. 17-godišnja Amerikanka uhvatila je tek po dva gema u svakom setu i nije imala šanse u ovom dvoboju.

Lučić-Baroni je iskoristila probleme Austin sa servisom i bez većih problema slavila za prolaz u drugo kolo gdje će igrati protiv još jedne tinejdžerke, Ukrajinke Kateryne Kozlove, pobjednice u tri seta protiv Tunižanke Ons Jabbeur.

Danas je u akciji još jedna hrvatska uzdanica Ajla Tomljanović koja će igrati protiv Austrijanke Melanie Klaffner.

US Open, kvalifikacije, tenisači prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska, 2) - Mackenzie McDonald (SAD) 6:3, 6:4
Thomas Fabbiano (Italija) - Antonio Veić (Hrvatska) 6:4, 6:3

US Open, kvalifikacije, tenisačice prvo kolo:
Tereza Mrdeža (Hrvatska) - Cristina Dinu (Rumunjska) 6:3, 6:2
Katarzyna Piter (Poljska) - Ana Vrljić (Hrvatska) 6:4, 5:7, 6:2
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska, 10) - Brooke Austin (SAD) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo22.08.2013. u 09:51
    Ana Savic izgubila a Ajla je isto dobila! Ajla ako bude igrati kako zna ce proci do glavnog turnira. Ana je totalno van forme, nije ni igrala 3 mjeseca pa sad sve gubi. Ko zna shto je njoj... A toliko obecavala na kraju zadnje sezone, sa pobjedana protiv Puig na primjer, koja je sada na pragu top... [više na forumu]
    Josippo
  • interreg21.08.2013. u 22:33
    Polako, Ivo prvo treba proci, nije bas blistao na prethodnim turnirima u kvalifikacijama. 'Ni ja ne ocekujem puno, nije bas nitko od nasih u nekoj bog zna formi, al ajde, mozda neko iznenadi...
    interreg
  • teletabis8921.08.2013. u 13:51
    Ako bilo tko uz Karlovića prođe kvalifikacije, bit će odlično. Samo je šteta da nema Čilića, pa će i jedan predstavnik u trećem kolu glavnog turnira biti uspjeh.
    teletabis89