Nogomet

Bjelica: "Moramo odigrati još boljih 90 minuta u uzvratu"

Iz Maksimira: Ante Dubravac • četvrtak, 22.08.2013.
Bjelica: "Moramo odigrati još boljih 90 minuta u uzvratu"
Foto: Kristijan Komarica

Vjerojatno ni sami nogometaši Austrije iz Beča nisu očekivali da će se iz Zagreba vratiti s uvjerljivom pobjedom od 2:0. Nakon susreta jasno je bilo da je gostujući strateg Nenad Bjelica bio zadovoljan igrom svoje momčadi koja mu je pobjedom čestitala rođendan koji je proslavio u utorak.

"Jako lijep poklon od mojih igrača i mogu reći da je ovo bio jako lijep rođendan," izjavio je Bjelica i dodao: "Pokušali smo dobro proučiti Dinamo i znali smo da imaju dobre bočne igrače što smo pokušali zaustaviti i u velikom dijelu utakmice nam je to i uspijevalo."

Malu zamjerku gostujući strateg je imao na svojim igračima na završnih pet minuta prvoga poluvremena: "U prvom poluvremenu smo malo sami sebe dovodili u probleme, ali ukupno smo odigrali jako dobro, baš onako kako smo se dogovorili."

"Na poluvremenu sam rekao igračima da vjeruju u sebe i da slobodno napadnu što se i isplatilo. Mi smo se maksimalno pripremili i nama je ogromna motivacija činjenica da prvi put u povijesti možemo ući u Ligu prvaka."

Unatoč uvjerljivoj pobjedi Bjelica je svjestan da njegovu momčad čeka još posla: "Mi smo svjesni da smo odigrali dobrih 90 minuta i to je dobra vijest, a loša je ta da moramo odigrati još boljih 90 minuta u uzvratu. Dinamo je veliki klub i ima jako dobre igrače i svatko od njih nas može iznenaditi zato nas čeka težak posao."

Za kraj je otkrio i dio taktike: "Mi smo htjeli da stoperi vode igru, ali da to više bude Addy nego Šimunić koji je puno bolji igrač. Ja sam u najavi rekao da se nećemo braniti i to se pokazalo danas, posebno u drugih 45 minuta. U nastavku smo pokazali našu pravu igru i zato smo zabili dva pogotka. Mi se ne prilagođavamo protivniku i to nam je donijelo lijepu pobjedu. Nije moja momčad slučajno bila prvak Austrije," zaključio je Bjelica koji je pobjedu posvetio svim navijačima i članovima kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz22.08.2013. u 10:17
    Šteta što će teško do izborničke funkcije. Ne vjerujem da bi dopustio da mu neki tamo psihopat sastavlja ekipu, no još je mlad... Možda i dočeka vrijeme kada dotičnog više ne bude u našem nogometu...
    sportoz
  • Obrisan korisnik22.08.2013. u 09:12
    bjelica, svaka ti čast! stvarno imaš štofa da postaneš vrhunski trener!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2013. u 07:22
    bjelica nenad, jedan je bjelica nenad...svaka čast, rasturio si krunu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2013. u 07:09
    Svaka cast.! I na izjavi i na pokazanoj disciplini ekipe na terenu!
    Obrisan korisnik
  • jose rene higuita22.08.2013. u 02:54
    Gospodin nekad na terenu,gospodin sad na klupi. Izjave odmjerene,neeuforične i na mistu. Strasnu stvar je lani napravija sa Wolfsbergerom u prvenstvu i sad to dolazi na napalatu u Beču. Svaka čast,kapa do poda!
    jose rene higuita