Nogomet

Kek: "Pokazali smo da se protiv svakoga može igrati"

Toni Rončević • petak, 23.08.2013.
Kek: "Pokazali smo da se protiv svakoga može igrati"
Foto: Simon Maljevac

Srce Matjaža Keka prepuno je sreće nakon pobjede njegove Rijeke nad Stuttgartom u prvoj utakmici četvrtog pretkola Europske lige. Straha pred uzvrat sada nema ni najmanje, kaže strateg riječkog kluba...

Trener Rijeke Matjaž Kek poslije utakmice nije skrivao oduševljenje. Njegova momčad neočekivano je svladala renomirani Stuttgart i približila se grupnoj fazi Europske lige. "Najavljivao sam da ću biti zadovoljan ako igrači daju sve od sebe, pruže maksimum što mogu u ovom trenutku. Dakle, zadovoljan sam, i sretan! Popadali su na kraju od trčanja i borbe, potrošili su bačve energije. Srce mi je puno jer su gledatelji otišli sretni s Kantride. Za tri dana je nova utakmica, još jednom čestitke, kapa do poda igračima. Nije im nedostajalo hrabrosti i pobijedili su", kazao je nakon velike pobjede Kek Novom listu.

Bit će jako neizvjesno u Stuttgartu, ali momčad s Kantride se večeras pokazala kao dostojan takmac, pa u Njemačku putuje s optimizmom, a strateg Kek kaže: "Pokazali smo da se protiv svakoga može igrati. Pali smo malo na kraju, što je bilo normalno s obzirom na visok ritam utakmice. Rekao sam da će biti dobro ako igrači pruže sve što mogu, a naši igrači znaju igrati nogomet. Tek smo dva mjeseca zajedno. Ako igrači ostavi ovako raditi bit će još puno veselja."

U Njemačku Riječani odlaze s minimalnom prednošću, ali Kek vjeruje u prolaz dalje. "Idemo igrati. Vodimo u poluvremenu 2:1, nastavak je utakmice, kao što je bio u Žilini. Stuttgart je još uvijek favoriti, stadion će sada sigurno biti pun, ali mi nećemo istrčati sa skinutim gaćama. Nisam zabrinut da će se moji igrači bojati. Ako ne prođemo, nikom ništa."

Trener Stuttgarta Bruno Labbadia je ponovno izgubio utakmicu, nakon kikseva na startu Bundeslige, njegova momčad poražena je i u Europi. Nakon Kantride je komentirao: "Odigrali smo dosta dobru utakmicu, nismo iskoristili svoje prigode, iz ničega smo dobili gol i sebi zakomplicirali život."

No, ni poraz nije promijenio njegovo mišljenje o Rijeci: "Ne. Sami smo sebe pobijedili. Nakon promašenih prigoda primili smo jeftini pogodak i zagorčali si život."

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Rijeka2:1Stuttgart
Stuttgart2:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.08.2013. u 15:00
    odlicno je kak je kljuno rekao na pocetku sezone kak mu tomecak netreba :D i krstanovic, isto za k igrac, vidjelo se jucer :Drijeka je u dva mjeseca pokazala ono sto nije dinamo u zadnjih 10 godina (ili vise).
    Obrisan korisnik
  • Forlan23.08.2013. u 14:32
    Kako je Rijeka uspjela pronaći odličnog trenera, a Dinamo se muči s Jurčićem i sličnima?
    Forlan
  • Obrisan korisnik23.08.2013. u 14:06
    Kek, svaka čast za taktiku, stavio si Kvržića desno i puno napada su išli preko njega i Tomečeka i dao im naputak da traže Benka(Tomečak je više puta tražio Benka centaršutevima) koji je na kraju urodio plodom! To se zove taktika, a ne ono što Jurčić izvodi, i kasnije se vadi da mu igrači nisu bili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2013. u 10:47
    Moćni i noćni danas u 02:27.........................al' ti ne sliči na kljunu curčića?..................vidi 'odličnu' igru svoje ekipe u porazu?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2013. u 09:40
    kakva utakmica,oduševljen sam od atmosfere do igre sve 5!
    Obrisan korisnik