Rukomet

Chambery bolji od CO Zagreba na otvaranju turnira u Francuskoj

Zvonka Keliš • nedjelja, 25.08.2013.
Chambery bolji od CO Zagreba na otvaranju turnira u Francuskoj
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši CO Zagreba započeli su u subotu svoj nastup na pripremnom turniru u Francuskoj, točnije, Masters de Grenobleu, gdje su u polufinalnom ogledu svladani od domaćeg Chamberyja te će u nedjelju stoga u borbi za treće mjesto snage odmjeriti s bjeloruskim Dinamo Minskom.

Momčad CO Zagreba započela je sa svojim nastupom na još jednom zanimljivom pripremnom turniru, ovoga puta Masters de Grenobleu na kojem uz hrvatskog predstavnika svoju spremu provjeravaju i francuski Chambery i Montpellier te bjeloruski Dinamo Minsk. U prvome polufinalnom susretu dana Montpellier je svladao Dinamo Minsk s uvjerljivih 32:25, dok je u onom narednom CO Zagreb poražen od Chamberyja 26:29.

Prvoga dana natjecanja polufinale je Zagrebašima donijelo ogled s ekipom Chamberyja koja se pokazala boljom već u prvome dijelu u kojem se odvojila na sigurnu prednost od svog suparnika. Nakon uvodnih 5:5 vrijeme je bilo za preokret rezultat u korist Francuza (9:6, 14:9) da bi Zagrebaši do odlaska na odmor smanjili svoj zaostatak na četiri pogotka razlike (16:12).

Zanimljivo je bilo u nastavku ogleda kada Hrvati uspijevaju doći na svega pogodak zaostatka (15:16), no potom francuska momčad ubrzava ritam te se odvaja na 24:20 i 26:23. Do samoga kraja Chambery čuva stečenu prednost i osigurava slavlje 29:26 vrijedno finala ovoga turnira.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Edin Bašić s osam postignutih pogodaka, a Karel Nocar dodao je njih pet, dok je najbolji kod CO Zagreba bio Luka Stepančić sa šest golova, a kapetan Zlatko Horvat zabio je njih četiri.

Netom nakon dvoboja trener hrvatskog i regionalnog rukometnog prvaka Boris Dvoršek kazao je: "Očekivali smo da će nam se određeni pad dogoditi još na njemačkom dijelu priprema, ali ispalo je da smo baš u prvoj francuskoj utakmici podbacili. Nije to ništa strašno, čak bih rekao da je i očekivano za jednu ovako mladu momčad."

Ponudio je potom Zagrebov trener i svoje viđenje susreta: "Prvo poluvrijeme bilo je jako loše. Nismo bili agresivni u obrani, nismo imali niti jedno isključenje i nismo imali dovoljno koncentracije. Njihovi su napadi bili šahovski dugački, lopta je tri puta kružila oko zone i iskusni trojac Bašić-Detrez-G.Gille je znao to iskoristiti. U nastavku smo zaigrali nešto bolje, bili smo agresivniji i zaradili deset minuta isključenja. Takvim pristupom s minus sedam smo stigli na minus jedan. Nažalost, u tim smo trenucima promašili dva zicera i jedan sedmerac što je kvalitetnoj i iskusnoj momčadi poput Chamberyja bila dovoljno da mirno privede utakmicu kraju."

"Ovo nije ništa alarmantno. Mi smo tek na početku svoga puta i nastavljamo brusiti formu za 21. rujna i prvu utakmicu Lige prvaka s Celjem", pojasnio je za kraj Dvoršek.

Zagrebaši ove nedjelje nastavljaju sa svojim nastupom na Masters de Grenoble turniru te će u 16 sati u utakmici za treće mjesto snage odmjeriti s ekipom Dinamo Minska.

Masters de Grenoble:

Polufinale:
Chambery - CO Zagreb 29:26
Montpellier - Dinamo Minsk 32:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!