Rukomet

Zagrebaši pobjedom nad Dinamo Minskom osigurali treće mjesto na Masters de Grenobleu

Zvonka Keliš • nedjelja, 25.08.2013.
Zagrebaši pobjedom nad Dinamo Minskom osigurali treće mjesto na Masters de Grenobleu

Rukometaši CO Zagreba ove su nedjelje u sklopu posljednjega dana pripremnog turnira u Francuskoj pokazali što sve znaju te su predvođeni Mandalinićem, Šušnjom i Ivićem u borbi za treće mjesto na turniru svladali momčad Dinamo Minska.

Hrvatski rukometni prvak nakon polufinalnog je poraza od Chamberyja ove nedjelje krenuo u borbu za treće mjesto na zanimljivom pripremnom turniru u Francuskoj, Masters de Grenobleu. U borbi za treću poziciju CO Zagreb je snage odmjerio s bjeloruskim Dinamo Minskom kojeg je uspješno svladao s dva pogotka razlike (29:27).

Nakon nešto bolje igre Bjelorusa u prvome dijelu na kraju kojeg su osigurali minimalno vodstvo 16:15 vrijeme je u nastavku susreta bilo za bolju predstavu Zagrebaša u kojoj se su prije svega istaknuli Stipe Mandalinić u napadu te Leon Šušnja koji je sve ugodno iznenadio igrom u obrani. Preokretu protiv Bjelorusa uvelike je pridonio i vratar Filip Ivić koji je svojim odličnim reakcijama predvodio CO Zagreb do konačnog slavlja 29:27 te tako i trećeg mjesta na ovom francuskom turniru.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je, dakle, Stipe Mandalinić sa šest postignutih pogodaka, a isto toliko je zabio i kapetan Zlatko Horvat. Jerko Matulić dodao je četiri gola, a Marino Marić njih tri. Najbolji kod Dinamo Minska bio je Damir Doborac sa osam golova, dok su Mikel Aguirrezabalaga i Mikolayiv Stestura zabili po četiri gola, a Ivan Ninčević se nije našao u sastavu.

Netom nakon susreta svoje viđenje ponudio je trener CO Zagreba Boris Dvoršek: "Malo smo opuštenije ušli u utakmicu i igrači Minska su to iskoristili i zasluženo vodili nakon prvih 30 minuta. U nastavku smo bolje zaigrali u obrani, Šušnja je bio fantastičan na poziciji srednjeg igrača u obrani, a u tim se trenucima razbranio i Ivić. Što se napadačkog dijela tiče sve pohvale Mandaliniću i Horvatu, te standardno dobrima Mariću i Matuliću."

Pred Zagrebašima je sada povratak u Zagreb, nekoliko treninga na domaćem terenu te odlazak u Novigrad gdje ih očekuje nastup na još jednom pripremnom turniru na kojem će snage odmjeriti s ekipama slovenskog Maribora te bjeloruskog Meškov Bresta: "Zadovoljni smo s osvojenim trećim mjestom u Grenobleu i mislim da je ovo samo nastavak vrlo dobrih priprema. Sada nas čeka put kući, dan odmora i potom priprema te odlazak na prijateljski turnir u Novigrad", zaključio je Dvoršek.

Masters de Grenoble:

Utakmica za treće mjesto:
CO Zagreb - Dinamo Minsk 29:27

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!