Nogomet

Dinamovci složni: "Pokazali smo da vrijedimo, idemo s puno optimizma u Europsku ligu"

Mihaela Bradovski • srijeda, 28.08.2013.
Dinamovci složni: "Pokazali smo da vrijedimo, idemo s puno optimizma u Europsku ligu"
Foto: EPA

Unatoč velikoj želji i dobroj igri, Dinamo nije uspio ući u Ligu prvaka. Bečka Austria je u pravom trileru uspjela iskoristiti prednost iz prve utakmice i proći u elitno europsko klupsko natjecanje. Modri su nakon poraza bili razočarani, ali ponosni...

U utakmici u kojoj su pokazali puno želje i samo si potvrdili da su protiv Austrije imali veliku priliku ponovno dohvatiti skupinu Lige prvaka, igrači Dinama nisu uspjeli do čuda. Imali su u rukama nastup u Ligi prvaka do osam minuta prije kraja kada su primili nes(p)retan pogodak.

"Bili smo tako blizu, a opet tako daleko. Dali smo baš sve od sebe, imali željenih 3:1, a onda primili taj pogodak. Nisu nas čak niti pritisnuli pa iz pritiska zabili već su sasvim slučajno došli do gola. Nema veze, pokazali smo i sebi i svima da smo dobra momčad i puni optimizma idemo u Europsku ligu", rekao je za klupsku stranicu Arijan Ademi.

Pogodak za vodstvo Dinama 3:1 i u tim trenucima veliko slavlje Modrih postigao je Fatos Beqiraj, njegov drugi gol u dva nastupa ove sezone.

"Tužni smo, ali opet ponosni. Sveukupno gledano mislim da smo zaslužili prolaz, bili smo bolji u tri od četiri poluvremena. Žao mi je što je ovako završilo, mislim da je kod tog gola sudac napravio nekoliko pogrešaka, ali sada je kasno. Pokazali smo kakva smo momčad i s puno optimizma idemo u Europsku ligu", tvrdi Beqiraj.

Josip Pivarić žali za posljednjih desetak minuta za koje tvrde da Dinamovi igrači nisu odigrali na razini kakvu su držali do tada.

"Jako smo se potrošili u svakom pogledu, odradili smo odličnih 80 minuta, ali jednostavno nismo bili na toj razini i u završnici. Mislim da nije bolja momčad otišla u Ligu prvaka, ali u nogometu je to tako. Žao mi je jer smo bili jako blizu, ali sada idemo po dobar rezultat u Europsku ligu", dodaje Pivarić.

Ponosan na suigrače bio je Josip Šimunić, najiskusniji Modri i čovjek koji je bio veliki optimist uoči bečkog ogleda.

"Borili smo se, dali baš sve od sebe i svaka čast svim suigračima. Reći ću pa neka me kazne, sudac je bio najbolji igrač Austrije. Nije nam dosuđen kazneni udarac u prvom dijelu, a kod drugog gola nije sviran prekršaj. Šteta za nas igrače, klub i grad jer smo pokazali da smo bolji, ali ne pobjeđuje uvijek bolja momčad."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.08.2013. u 15:35
    vitez svaka čast na elaboraciji, meni se nije dalo pisati, ali također sam to primjetio. ja bi čak bio još kritičniji i rekao da je addy daleko najslabiji igrač dinama, pivarić ga prati.. leku ne računam jer nije standardan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2013. u 15:24
    Opet nisam radi posla mogao gledati tekmu, sad sam prevrtio golove, a ovaj drugi Austrijin barem 10-12 puta. Neorganiziranost!!! Netko je dobro napisao da dobar trener od prosječnih igrača može napraviti poprilično čvrstu obranu. Pivarić i Addy su sigurno prosječni igrči i to se baš kod ovog gola... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2013. u 14:57
    a gdje je nestao Hajduk,a gdje se sakrio :) kojim putem je krenuo gdje je nestao a ma neka živi neka bude :) svi odgovori doći će sami neka bdi na gori i doći će kraj tami :) Bahati Toše ale ale ale :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2013. u 14:45
    pivarić je dobitnik nagrade "Hrvoje Ćale" za najboljeg lijevog bočnog dinama :)
    Obrisan korisnik
  • ivos28.08.2013. u 14:11
    @El Capitan dobro si rekao tele od dva i pol metra, ne znam kako je dao gol a loptu ne zna uštopati
    ivos