Nogomet

Schneider: "Da Rijeka nije dobra momčad, ne bi došla do play offa Europske lige"

Branimir Korać • srijeda, 28.08.2013.
Schneider: "Da Rijeka nije dobra momčad, ne bi došla do play offa Europske lige"
Foto: EPA

Stuttgart Rijeku čeka s novim trenerom. Bruno Labbadia je dobio otkaz između ostalog i zbog poraza na Kantridi, a na njegovo mjesto stigao je Thomas Schneider. Schneider upravo protiv Riječana ima svoj debi na klupi...

Kako će igrači Stuttgarta u natjecateljskoj utakmici reagirati na promjenu trenera, saznat ćemo vrlo brzo. Riječani su ti koji će testirati "promjenu raspoloženja" kod Stuttgartovih igrača.

Sudeći prema pisanjima njemačkih medija, atmosfera među igračima je značajno porasla, igrači su na treninzima pokazali veliki angažman i u puno boljem raspoloženju odrađivali zadatke koje je pred njih stavljao novi trener.

"Igrači su iznimno motivirani, na treningu je bilo dosta zabavno, atmosfera je odlična iako smo svjesni da protiv Rijeke neće biti vremena za zabavu na travnjaku", istaknuo je Schneider.

Uz njega je na pressici bio i Christian Gentner koji također smatra da se momčad značajno psihički podignula na posljednjim treninzima.

"U posljednjim tjednima nedostajalo nam je samopouzdanja, mirnoće, bili smo na dnu i nešto nas je trebalo podići. S porazima je vrlo teško podići samopouzdanje. Mislim da sada imamo drugačije raspoloženje u momčadi nego prije tjedan dana. Sada i oni igrači koji nisu imali priliku ranije, mogu pokazati što znaju i boriti se za svoju šansu."

Schneider je istaknuo kako trenutno ima dvije želje. "Želim ući u Europsku ligu i želim da dan traje više od 24 sata" , rekao je novi stručnjak na klupi Stuttgarta te zatim pohvalio Rijeku.

"Moramo razbiti protivničku igru s brzim protokom lopte, a da pritom ne gubimo koncepciju u kojoj se nalazimo. Rijeka je jako dobra momčad, da nije, ne bi se našla ovdje gdje se nalazi", upozorio je Schneider.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!