Nogomet

Kek: "Nemate pojma koliko sam ponosan!"

Ivana Strahija • četvrtak, 29.08.2013.
Kek: "Nemate pojma koliko sam ponosan!"
Foto: FaH

U Stuttgartu su Riječani, golovima Benka i Mujanovića, remizirali s domaćinom i tako se plasirali u glavnu rundu Europske lige. Trener Matjaž Kek pucao je od ponosa nakon plasmana...

"Izbacili smo bundesligaša, veliki klub, i ovo je dan za slavlje. Ja ću ga pamtiti i ostat će mi u srcu dok sam živ. Ovo je jedna od najvećih pobjeda u mojoj karijeri", kazao je Matjaž Kek nakon susreta u Sutuugartu.

Doček na Korzu

Svojim ljubimcima građani Rijeke spremaju svečani doček na Korzu, a momčad se očekuje pola sata nakon ponoći.

"Nemate pojma koliko sam ponosan. Stvorili smo momčad u kojoj je zajedništvo, kolektiv, važnije od pojedinca i to se danas vidjelo na terenu", rekao je Kek i dodao: "Imali smo naravno sreće, ali smo znali da nismo bez šanse i da iako smo pod pritiskom možemo uspjeti."

Kek je posebno pogodio sa zamjenama, a Goran Mujanović, koji je ušao u 70. minuti zabio je gol za remi: "To je tako, nekad trener pogodi a nekad ne. Kad mi treneri ne pogodimo sa zamjenama, tuku nas po glavi, ali kad pogodimo, onda nas se slavi."

Izrazio je Rijekin strateg žaljenje što Dinamo nije ušao u Ligu prvaka, pa da Hrvatska ima po jednog predstavnika u oba elitna natjecanja, no naglasio je da je ovo Rijekin dan, kojeg treba proslaviti. "Igračima dajem petak slobodan kao nagradu, a onda idemo dalje, u ponedjeljak nas čeka nova utakmica!"

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Rijeka2:1Stuttgart
Stuttgart2:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.08.2013. u 12:11
    Bravo, Rijeka!!! Puno sreće u ždrijebu, bez straha prema protivnicima, odigrati muški pa kud puklo :D
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir30.08.2013. u 11:04
    Kek je ponosan, ima i zašto biti. Kada je dobio priliku u vidu idealnog ždrijeba, što je bio Stuttgart u ovom trenutku, znao je to. Zgrabio je priliku objeručke i odveo Rijeku u EL. Pravi trener. Čestitam!!
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik30.08.2013. u 08:13
    Ako netko ne zna ždrijeb je u 13.00 h na UEFA-inoj stranici...
    Obrisan korisnik
  • balaspo30.08.2013. u 06:41
    bravo za Rijeku, odlična ekipa i odličan trener, nadan se da mogu dinamu u prvenstvu naškodit. pravi trener, od prve do zadnje minute bez bunkera. bravo majstori
    balaspo
  • Obrisan korisnik30.08.2013. u 01:59
    najbolje bi bilo da se vi ujedinite u jedan klub,kad se tako volite
    Obrisan korisnik