Ostali sportovi

Marijanović i Mišković bez medalje na Svjetskom prvenstvu u Riju

Mihaela Bradovski • petak, 30.08.2013.
Marijanović i Mišković bez medalje na Svjetskom prvenstvu u Riju
Foto: EPA

Rio de Janeiro je domaćin Svjetskog prvenstva u judu. Hrvatska je u Brazil poslala malu delegaciju, natjecateljski su je činili samo Tomislav Marijanović i Marijana Mišković koji nisu uspjeli daleko dogurati...

Tomislav Marijanović i Marijana Mišković ukupno su upisali tek jednu pobjedu na ovogodišnjem izdanju Svjetskog prvenstva, a kako njihovi protivnici nisu daleko dogurali, ostali su i bez repasaža.

Marijanović je u kategoriji do 81 kilograma zaustavljen od strane Austrijanca Marcela Otta koji je na kraju zauzeo sedmo mjesto.

Hrvatski natjecatelj je u prvom kolu bio slobodan, a zatim je išao na Kubanca Jorgea Martineza protiv kojeg nije imao problema. Ždrijeb mu je dalje nosio Otta, protiv njega je također bio favorit, ali mladi Austrijanac ga je iznenadio i slavio. Ott je kasnije izgubio od mongolskog predstavnika što je Marijanovića izbacilo iz igre za repasaž.

U kategoriji do 63 kilograma za judašice, Marijana Mišković je odmah išla na panameričku prvakinju Maricet Espinosu iz Kube, inače i pobjednicu jakog turnira u Lavalu, te je upisala poraz. Espinosa je odmah izgubila od Japanke Tanake čime je i Mišković završila sa svojim nastupom.

Inače, zlatna odličja pripala su u muškoj konkurenciji Francuzu Loicu Pietriju te u ženskoj Izraelki Yarden Gerbi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!