Nogomet

Rupnik: "Molim da sve pohvale uputite igračima, oni su to najviše zaslužili"

Iz Gradskog vrta:Mario Katušić • subota, 31.08.2013.
Rupnik: "Molim da sve pohvale uputite igračima, oni su to najviše zaslužili"
Foto: Bruno Karadža

Nakon susreta u Gradskom vrtu pred novinare su izišli trenera Osijeka i Hajduka. Samo dva dana nakon svog rođendana Davor Rupnik je sam sebi poklonio prekrasan poklon, dok Igor Tudor nikako ne može biti zadovoljan jer se nakon pobjede protiv Lokomotive, iz Osijeka vraća bez bodova.

Prvi je riječ dobio Igor Tudor, trener Hajduka, koji se složio s tvrdnjom da je pobjeda Osijeka zaslužena. "Čestitam ekipi Osijeka na zasluženoj pobjedi, iako je susret mogao otići i na drugu stranu, jer smo i mi imali svojih šansi, no to je nogomet. Osijek je odigrao odličnu i borbenu utakmicu i zasluženo nas pobijedio golom iz prekida. Mi nismo bili pravi, koštao nas je umor jer smo prije tri dana imali tešku utakmicu protiv Lokomotive, a imali smo i previše neraspoloženih pojedinaca da bismo došli do pobjede protiv danas sjajnog Osijeka."

Trener Osijeka Davor Rupnik nije mogao poželjeti bolji debi pred svojom publikom, no prije svega je pohvalio stratega gostiju.

"Želio bih čestitati Igoru Tudoru na dosadašnjim rezultatima ove sezone. Dok još nisam bio trener Osijeka pratio sam sve utakmice, i upravo je njegov pristup ono što mi se svidjelo i što sam htio prenijeti svojoj ekipi. Hajduk igra izuzetno hrabro, borbeno i visoko postavljeno i na tome mu svaka čast. Premda je mlađi trener postavio je neke nove standarde u hrvatskom nogometu i to su otprilike i moji postulati trenerskog pristupa", uputio je riječi pohvale za protivničkog stratega trener Bijelo-plavih, a nakon toga se okrenuo komentaru utakmice.

"Presing, agresija, upornost, to je ono što sam želio, a tako smo i odigrali. Računali smo na njihov umor, pritiskali smo koliko smo mogli i to je donijelo rezultata. Hajduk je kontrolirao loptu, mi smo izlazili u presing najbolje što smo mogli i vjerujem da ćemo tim pristupom u nastavku sezone nastaviti postizati dobre rezultate."

Splitski novinari su spomenuli moguću pogrešku pomoćnog suca kod pogotka Osijeka, spominjavši moguće zaleđe, no Tudor to nije komentirao, štoviše ustvrdio je da je u potpunosti zadovoljan suđenjem Igora Pristovnika.

Na pitanje misli li da je previše nedostajao Mislav Anđelković koji bi unio dodatnu agresiju i protok lopte odgovorio je: "Agresije nedostaje zbog umora. Kada netko nosi dres Hajduka i dobije priliku nastupiti od njega se traži borbeni pristup. Kao što sam rekao, previše je bilo neraspoloženih igrača da bismo dobili ovako motiviranog i raspoloženog Osijeka.".

Davor Rupnik je priznao da je lijepo biti trener Osijeka, posebno nakon ovakve pobjede, ali je potom i novinarima uputio jednu zamolbu.

"Molio bih da u idućih dva tjedna sve pohvale uputite onima koji su to najviše zaslužili, a to su igrači. Kada bude kritika, ja sam taj kojemu je treba uputiti, no nakon ovakve pobjede igrači su ti koji zaslužuju vašu pažnju. Kako su u nekim utakmicama zaslužili kritike, danas su zaslužili da se što više piše o njima. Molim da do iduće utakmice medijsku promociju posvetite njima jer su današnjom utakmicom pokazali kako se bori za dres ovoga kluba", rekao je Rupnik.

"Nakon što sam bio igrač Osijeka i kapetan, nevjerojatno sam sretan da sam dobio ovu priliku, jer ovaj klub je obilježio kako mene, tako i cijelu moju obitelj i trenutno sam vrlo ponosan i sretan što sam dobio ovu odgovornost."

Na kraju se Rupnik stigao i našaliti, nakon opaske da si je ispunio rođendansku želju. "Nisam u potpunosti, želio sam 2:0, ali prekasno smo postigli prvi gol", zaključio je.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • russell01.09.2013. u 13:39
    ovaj rupnik je gospodin, čestitke
    russell
  • Obrisan korisnik01.09.2013. u 09:56
    Ma ja ću ipak pohvaliti trenera Rupnika i njegovu poniznost. Moje mišljenje je da je ove sezone Osijek najlošija ekipa i ako ostanu u ligi, onda sve zasluge idu treneru, ali čeka ga težak posao
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.09.2013. u 00:50
    bravo osijek iskreno nisam se nadao da bi mogli pobijediti, a ovo izvlačenje na umor je više postalo jadno pa i ja sam umoran svaki dan na poslu jer se budim u pet sati pa me nitko ne pita da li mogu ili ne kvalitetno obavit svoj posao
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.08.2013. u 23:31
    Inati se Slavonijo!!!
    Obrisan korisnik