Rukomet

Hypo osvojio Bepov turnir, Podravka bez pobjede

Ivana Strahija • nedjelja, 01.09.2013.
Hypo osvojio Bepov turnir, Podravka bez pobjede
Foto: www.rk-podravka.hr

U Koprivnici je završen još jedan Memorijal Josipa Samaržije Bepa, a pobjedu je nakon dva dana uzbudljivih utakmica odnijela austrijska ekipa. Domaća Podravka jedina joj je uspjela otkinuti bod...

U petak i subotu u Koprivnici je odigran osmi po redu Memorijal Josipa Samaržije Bepa, definitivno najjači turnir za ženske ekipe u Europi. Uz domaću Podravku na turniru su sudjelovale i igračice Budućnosti, Krima te Hypa, a potonje su na koncu i odnijele ukupnu pobjedu.

Do kolajne u Koprivnici Austrijanke su stigle uz dvije pobjede, protiv Krima 27:26 i protiv Budućnosti 26:19, dok im je "soli na rep" stavio domaći sastav uz sjajnu predstavu i konačnih 27:27.

Upravo je taj zadnji susret bio najzanimljiviji na turniru, jer je Podravka u više navrata imala vodstvo, pa i +4 (12:8, 20:16), no Hypo se uvijek uspio vratiti u utakmicu. U samoj završnici, nakon što su Austrijanke dosegle 26:26 (nakon 26:23), gošće su i povele, no golom iz penala je rezultat poravnat i zadržan na 27:27.

Kokice su u svojoj prvoj utakmici na turniru poražene od crnogorske Budućnosti s 15:19, koji je međutim pokazao koje su slabije strane hrvatskih prvakinja i na čemu treba poraditi. No, obrana je bila na visokoj razini, kao i vratarski dio, a najviše rada treba napad, bio je zaključak nakon uvoda.

U drugoj je utakmici, protiv Krima, gošćama iz Slovenije velika prednost bila uigranost. Slovenke su utakmicu odradile rutinirano, iskoristile pogreške i promašaje domaćih (dva sedmerca) i upisale pobjedu s 30:23.

Sve u svemu, još su jednom čestitke, ali i zahvale, otišle na račun organizacije, dok su Kokice stekle važno iskustvo i dodatno se uigrale pred izazove u natjecanju koje slijedi. Već u srijedu Podravkašice ugošćuju Samobor u prvoj utakmici Regionalne lige.

"Samobor će igrati hrvatsko prvenstvo, ne uključuje se u prvenstvo na kraju kao Podravka Vegeta i Lokomotiva. Ne mogu govoriti u njihovo ime, ali mislim da to nije loše. U Kupu EHF Samobor ima Belgijanke i poslije toga Ladu Toljatti, objektivno, teško će dalje, ali im onda Regionalna lige dobro dođe za razvoj igračica. Moje je mišljenje da je Regionalna liga puno kvalitetnija nego prošle godine, a ako Vardar uđe u Ligu prvakinja bit će četiri ekipe iz te Lige i mislim da je malo koja liga osim recimo mađarske i danske te kvalitete", najavio je regionalnu sezonu Goran Mrđen, trener Podravke.

SVI REZULTATI TURNIRA
1. KOLO: Hypo - Krim 27:26, Podravka - Budućnost 15:19
2. KOLO: Budućnost - Hypo 19:26, Podravka - Krim 23:30
3. KOLO: Krim - Budućnost 12:23, Podravka - Hypo 27:27

TABLICA
1. Hypo 3 2 1 0 80:72 5
2. Budućnost 3 2 0 1 61:53 4
3. Krim 3 1 0 2 68:73 2
4. Podravka 3 0 1 2 65:76 1

NAJBOLJA IGRAČICA: Ana Paula Rodrigues (Hypo)
NAJBOLJA VRATARKA: Marta Žderić (Budućnost)
NAJBOLJI STRIJELAC: Alexandra Do Nascimento (Hypo) 23 gola

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!