Nogomet

Milić strijelac za Rostov u Moskvi, Pletikosa branio cijelu utakmicu

Ivor Krapac • nedjelja, 01.09.2013.
Milić strijelac za Rostov u Moskvi, Pletikosa branio cijelu utakmicu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Stipe Pletikosa i Hrvoje Milić, hrvatski reprezentativci u dresu ruskog Rostova, u nedjelju su se istaknuli u dolasku do gostujućeg boda protiv moskovskog Dinama u prvenstvu. Milić je zabio jedini pogodak za svoju momčad, a Pletikosa je branio svih 90 minuta...

Prije reprezentativnog okupljanja uoči susreta sa Srbijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, u petak u Beogradu, Stipe Pletikosa i Hrvoje Milić u nedjelju su zaigrali za svoj Rostov u sedmom kolu ruskog prvenstva. Momčad s hrvatskim reprezentativnim dvojcem osvojila je bod u Moskvi, s 1:1 protiv domaćeg Dinama, a Pletikosa i Milić odigrali su svih 90 minuta. Hrvoje Milić istaknuo se i svojim prvim pogotkom u dresu Rostova.

Hrvatski reprezentativac upisao se na semafor u sedmoj minuti, ali poslije tog ranog dolaska u vodstvo, Rostov ipak nije izdržao do kraja susreta. Dinamo je poravnao zaslugom Aleksandra Kokorina u 47. minuti, neposredno nakon što je 22-godišnji napadač Moskovljana ušao u igru na početku drugog poluvremena.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, a s ovim osvojenim bodom, Rostov se probio na četvrto mjesto ljestvice, s prikupljenih 14 bodova, koliko imaju i drugoplasirani moskovski Spartak i trećeplasirani Zenit iz Sankt Peterburga, ali s boljom gol-razlikom. Na vrhu ljestvice je moskovski CSKA, koji ima 17 bodova.

Dinamo je sada na devetom mjestu, s 10 bodova u dosadašnjih sedam kola.

Rusko prvenstvo, sedmo kolo:
Dinamo Moskva - Rostov 1:1 (0:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2013. u 00:35
    http://www.youtube.com/watch?v=yycHoiZm7aU
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.09.2013. u 22:16
    gol s trideset metara
    Obrisan korisnik