Tenis

Željko Krajan objavio sastav za susret s Velikom Britanijom

Sportnet • utorak, 03.09.2013.
Željko Krajan objavio sastav za susret s Velikom Britanijom
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan u utorak je objavio sastav za predstojeći susret u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu protiv Velike Britanije koji će se održati u Umagu od 13. do 15. rujna...

Nominirana su četvorica igrača: Ivan Dodig (38. na aktualnoj pojedinačnoj ATP listi), Antonio Veić (187.), Mate Pavić (370.) i Borna Ćorić (600.).

Britanski izbornik Leon Smith trebao bi objaviti sastav do utorka u 16 sati, a očekuje se da će u postavi biti Andy Murray (3.), James Ward (174.), Daniel Evans (179.) i Colin Fleming (21. na svijetu među igračima parova).

Izbornici oba sastava imaju mogućnost zamijeniti dvojicu igrača iz prve nominacije, no najkasnije jedan sat prije službenog ždrijebanja koje će biti održano u četvrtak u 13 sati u Umagu.

Prvi meč u petak 13. rujna treba početi u 11 sati. Subotnji dvoboj parova na rasporedu je od 14 sati, a nedjeljni prvi pojedinačni meč zakazan je za 11 sati.

Pobjednik susreta Hrvatska - Velika Britanija plasirat će se u elitni rang Davis Cupa, Svjetsku skupinu, u kojoj je Hrvatska igrala čak 11 puta u posljednjih 12 godina. Britanci su posljednji put u toj grupi bili prije pet godina, a priliku za povratak dobili su zahvaljujući preokretu protiv Rusije u travanjskom susretu Prve skupine u euroafričkoj zoni, kada su zaostatak 0-2 nakon prvog dana pretvorili u pobjedu 3-2.

Hrvatska je u veljači u 1. kolu Svjetske skupine na gostovanju u Torinu izgubila od Italije rezultatom 2:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.09.2013. u 19:19
    Vrhunski igrač parova i vrhunski igrač u pojedinačnoj konkurenciji nemogu igrat parove na vrhusnkoj razini.Evo pogledajte Zimonjić i Đoković kad su bili na OI što se desilo.Zimonjić je imao dva Wimbeldona zaredom 2007 i 2008 s Nestorom,da bi s Nolom izgubio na samom početku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2013. u 16:36
    Dodig jest vrlo dobar igrac igrac parova, ali drugi nas igrac (koji god bio) nije ni priblizno toliko kvalitetan...s druge strane Britanci imaju Fleminga koji je vise nego solidan igrac parova te Murraya kojeg nije potrebno puno komentirati (bez obzira sto ne igra toliko cesto parove, kompletniji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2013. u 16:24
    Ako ćemo realno meč koji odlučuje pobjednika je Ward-Veić.Muray će pobijedit Dodiga i Veića.Dodig će pobijediti Warda.Mislim da je Dodig jedan od najboljih igrača parova na svijetu i da tu nebi trebali imati problema.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2013. u 16:16
    Murray dobiva oba, Dodig dobiva njihovog drugog igraca, Veić također (al pari je ako ne i bolji od Evansa i Warda na zemlji)...dakle, po mojoj procjeni parovi ce odluciti pobjednika...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2013. u 14:59
    Dodig dobiva oba singla i u parovima s Pavićem .. 3-2 za nas
    Obrisan korisnik