Nogomet

Reprezentacija odradila trening na Maksimiru, Rakitić: "U Beograd idemo po pobjedu"

Maj Gašparac • utorak, 03.09.2013.
Reprezentacija odradila trening na Maksimiru, Rakitić: "U Beograd idemo po pobjedu"
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u utorak na maksimirskom stadionu novi trening u sklopu priprema za nadolazeću utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Srbije...

Nakon što su odradili trening na maksimirskom stadionu, pred novinare su izašli hrvatski reprezentativci Ivan Rakitić i Ivan Perišić, koji su iznijeli svoja razmišljanja o nadolazećem dvoboju sa Srbijom.

Perišić je istaknuo kako se nalazi u dobroj formi, nakon problema s ozljedama: "Od pet utakmica Wolfsburga, odigrao sam četiri. Opet sam u dobroj formi nakon višemjesečne krize. Tu sam i vjerujem da mogu odraditi zadaće izbornika Štimca", prenosi njegovu izjavu Večernji list.

Hrvatski reprezentativac se osvrnuo i na atmosferu u petak: "Sigurno će biti pun stadion i motivirana Srbija, no nemamo razloga za strah. Ukoliko ponovimo igru iz prvog poluvremena utakmice u Zagrebu, uvjeren sam da nećemo izgubiti", rekao je.

Razmišljanja je ponudio i Ivan Rakitić, koji može biti zadovoljan nastupima u Sevilli čiji je od ove sezone i kapetan: "U sezonu sam dobro ušao, a nadam se da ću s dobrim igrama nastaviti i u dresu reprezentacije. U Beogradu moramo biti spremni na sve, dat ćemo sve od sebe za pobjedu", poručio je.

Rakitić se osvrnuo i na reprezentativce Srbije: "Svi su kvalitetni i opasni, moramo ih zaustaviti momčadski. Maksimalno ih respektiramo, ali vjerujemo u sebe ", rekao je hrvatski nogometaš, koji ne bi bio zadovoljan s neodlučenim rezultatom: "Idemo po tri boda."

"O remiju ne razmišljam, a na kraju ćemo vidjeti što će biti. Nekada je neodlučeni rezultat kao pobjeda, a nekad kao poraz, to ovisi o okolnostima", zaključio je Rakitić.

Uoči susreta sa Srbijom, hrvatska reprezentacija sa 16 bodova nalazi se na drugom mjestu u skupini A. Prva je Belgija s tri boda više od momčadi Igora Štimca, a Srbija se nalazi na trećoj poziciji sa sedam bodova.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))03.09.2013. u 19:16
    :))
  • Obrisan korisnik03.09.2013. u 18:09
    Koliko sam vidio na Srpskim televizijama i pročitao po njihovim portalima,oni najviše 30 iljada gledatelja očekuju na Marakani!Ali bez obzira na to,ja očekujem najmanje remi od naših jer do prvog mjesta ne možemo skoro pa nikako,Belgija će lagano dobiti Škote i Wels .A mi i da tučemo Belgiju u ZG i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • :))03.09.2013. u 17:41
    Nema puno razmisljanja.: pobijediti sve do kraja i prvi smo u skupini.
    :))
  • Zdren03.09.2013. u 17:30
    bio bih zadovoljan i s neriješenim.
    Zdren
  • Obrisan korisnik03.09.2013. u 16:19
    Imamo dosta igrača koji su trenutno u svojim klubovima u vrhunskoj formi i to veseli! A imperativ je definitivno na igračima Srbije koji ovo jednostavno "moraju" dobiti. To treba iskoristiti...
    Obrisan korisnik