Nogomet

Eduardo: "Svi smo spremni za utakmicu, nadam se minutaži, ali izbornik će odlučiti"

Sportnet • srijeda, 04.09.2013.
Eduardo: "Svi smo spremni za utakmicu, nadam se minutaži, ali izbornik će odlučiti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Napadač hrvatske reprezentacije Eduardo da Silva na konferenciji za medije potvrdio je spremnost za utakmicu sa Srbijom, odbacio mogućnost impresioniranosti atmosferom na stadionu, te pohvalio obranu srpske reprezentacije kako jednu od najboljih na svijetu.

Dosta je teksta proteklih dana potrošeno oko hrvatske napadačke linije i spremnosti Eduarda da Silve da odgovori na zahtjeve kakve sa sobom nosi utakmica na Marakani. Hrvatski Brazilac osjeća se posve spremnim za utakmicu, što je istaknuo na konferenciji za medije dan uoči odlaska u Beograd.

"Odigrao sam dosta utakmica u Šahtaru i moje je fizičko stanje jako dobro. Svi koji smo ovdje spremni smo za ovakvu utakmicu i naravno da se nadam minutaži, ali o tome će odlučiti izbornik. Osjećam se dobro i ne vidim u tome problem", rekao je Eduardo.

Tribine Marakane trebale bi biti dobro popunjene, no hrvatski napadač ne pribojava se atmosfere i ističe kako je na nju navikao.

"Svaku utakmicu igramo pred punim tribinama i u takvoj atmosferi, imamo dosta iskustva s time. Što se ugođaja u reprezentaciji tiče, pozitivan je, još uvijek smo mirni, a tenzije uvijek dođu na dan utakmice", dodao je Dudu i riječi pohvale uputio obrani koja će stajati na putu hrvatskim napadačima.

"Srbija ima obranu za respekt, poimence možda i najbolju na svijetu, ali i njihova izvedba ovisi o tome koliko ćemo im mi igre dopustiti", najavio je Eduardo.

Ognjen Vukojević ponovio je riječi izbornika Igora Štimca da je Srbija sada jača nego što je bila u ožujku na maksimirskom stadionu.

"Srbija je jača nego u Zagrebu, s Matićem su dobili kvalitetu više u sredini, ali važnije je da su uigraniji, posloženiji", smatra Vukojević, koji i dalje nije izgubio nadu da će Hrvatska završiti prva u skupini.

"Razgovaramo o tome, prvo mjesto nije izgubljeno, a susret u Beogradu je ključ. Belgija nema lake protivnike i pobijedimo li u Beogradu otvaraju se šanse za prvo mjesto. Svjesni smo slabijih utakmica i pogrešaka, ali ova reprezentacija uvijek pokazuje pravo lice kad je najteže", kaže Ogi.

Obojica su se reprezentativaca prisjetili dvoboja mladih reprezentacija Srbije i Hrvatske odigranog na Marakani 2005. godine. Tada je slavila Srbija s 3:1.

"Postigao sam jedini pogodak, a asistirao mi je Vukojević. Također je bila vruća atmosfera, izgubili smo, ali nezasluženO", kaže Eduardo.

"Prvi put smo osjetili paklenu atmosferu, bilo je puno golova, crvenih kartona. Ostalo mi je u sjećanju po paklenoj atmosferi, no od tada smo odigrali puno velikih utakmica i mislim da nas atmosfera u Beogradu neće impresionirati", dodao je Vukojević.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2013. u 13:09
    Za mene je dudu neupitan i mislim da bi olu trebalo ostaviti za zadnjih 25 min. kada noge srba budu teške!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2013. u 10:14
    Vrijeme je za Dudu - Mandžo tandem. Mogli bi biti ubojitiji nego Šuker - Bokšić.
    Obrisan korisnik
  • cameosis04.09.2013. u 19:53
    sjećam se se kako su mnogi srali protiv eduarda kada se vraćao u formu i laprdali su da je njegovo "vrijeme prošlo" ... do konca karijere će ostati jedan od najboljih hrvatskih reprezentativnih napadača, pogotov sada je bez obzira na sve ubojit. njega na terenu i neka se protivnik... [više na forumu]
    cameosis
  • Sensation04.09.2013. u 18:09
    meni je mandzo malo ispred eduarda, jer u zadnje vrijeme napreduje i u igri na sredini terena, kada se vrati i primi loptu sada izgleda mocno, razigrava itd.. fizicki je strasan. dudu je klasa, trebao bi dobiti uvijek 90 minuta jer iz nicega moze dati gol..njega se vrijedi cekat. poslje njih je... [više na forumu]
    Sensation
  • Obrisan korisnik04.09.2013. u 17:56
    Dudu je prva špica dok je u formi, a mislim da je spreman. Mandžo radilica no.2., nakon njih dvojice u ovom trenutku, dugo ni blizu nikoga, a onda Rebić. Ostali su se nekako pogubili, pare rade svoje...
    Obrisan korisnik