Rukomet

Saračević: "Nadamo se da će navijači doći u što većem broju vidjeti novi CO Zagreb"

Zvonka Keliš • petak, 06.09.2013.
Saračević: "Nadamo se da će navijači doći u što većem broju vidjeti novi CO Zagreb"
Foto: Kristijan Komarica

Naporne pripreme za novu rukometnu sezonu polako su privedene kraju i momčad CO Zagreba sada se okreće prvom službenom dvoboju Regionalne lige te ujedno hrvatskome derbiju s ekipom našičkog Nexea. Uoči prvoga dvoboja sezone riječ, dvije o Zagrebovu suparniku te novoj dvorani u kojoj će hrvatski prvak igrati svoje utakmice SEHA lige kazali su pomoćni trener Saračević te kapetan Horvat.

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb polako stavljaju točku na i napornim pripremama tijekom kojih su pokazali što sve mogu i žele u rukometnoj sezoni koja je pred njima. Nakon Rogle, turneje po Njemačkoj, turnira u Francuskoj i Novigradu te brojnih treninga i uigravanja u Zagrebu došlo je vrijeme da snage odmjere i sa svojim prvim protivnikom u novom, trećem izdanju Regionalne rukometne lige, a prvi u goste u utorak na teren dvorane u Podsusedu umjesto one u Kutiji šibica stižu hrvatski doprvaci, rukometaši našičkog Nexea.

Kapetan Horvat priželjkuje odličnu atmosferu

Riječ, dvije o prvom suparniku CO Zagreba u novoj sezoni SEHA lige kazao je i kapetan hrvatskog prvaka Zlatko Horvat: "Znamo kakav je Nexe i kako treba igrati protiv Našičana, budući da nam oni uvijek dolaze napaljeni i željni iznenađenja. Ne smijemo im prepustiti inicijativu već moramo igrati svoju igru. To smo ipak mjesec i pol dana uvježbavali stoga vjerujem da ćemo već u startu pokazati tko je gazda u Hrvatskoj te da ćemo prezentirati dobru igru."

U trećem izdanju Regionalne lige Zagrebaši će svoje suparnike dočekivati u Sutinskim vrelima u kojima se Horvat nada da će navijači stvoriti odličnu atmosferu: "Odlična je to dvorana i vjerujem da će nam doći i navijači iz tog dijela grada, naime, imamo tamo dosta navijača koji su putovali u Kutiju šibica te se nadam da će oni sada samo povući ostale koji nisu dolazili na utakmice te da ćemo imati odličnu atmosferu u SEHA ligi koju već dugo priželjkujemo."

Ususret prvome službenom ogledu nove sezone SEHA lige u kojoj CO Zagreb kreće u obranu naslova regionalnog prvaka pomoćni trener Zagrebaša Zlatko Saračević kazao je: "Napravili smo pripreme po planu i zadovoljni smo kako su one protekle. No, nova sezona donosi neizvjesnost i svi s nestrpljenjem iščekujemo njen početak i prvu utakmicu."

"U prvoj utakmici dolazi nam Nexe koje je još uvijek najbolje iza nas u Hrvatskoj, dakle, očekuje nas derbi. Našičani su malo promijenili ekipu, međutim, oni su i dalje odlična ekipa s novim trenerom. Stoga očekujemo izvanrednu, odličnu utakmicu kako bismo zagrebačkoj javnosti pokazali dobru igru o kojoj je u posljednjih mjesec dana samo slušala. No, sve je to na koncu priprema za ono što je najvažnije, a to je utakmica protiv Celja", pojasnio je Saračević.

Novost u sezoni koja je tik pred startom jest nova dvorana u kojoj će rukometaši CO Zagreba igrati utakmice Regionalne lige, radi se, naime, o dvorani Sutinska vrela u Podsusedu za koju svi imaju samo riječi hvale: "Izvanredna je to dvorana koja se, doduše, malo nalazi na mjestu na koje naši navijači nisu navikli dolaziti, no, nadamo se da će ipak u velikom broju doći vidjeti novu ekipu i sto posto hrvatski i mladi CO Zagreb koji će na svakoj utakmici igrati sto posto i koji će uvijek biti željan dokazivanja i pobjeda", zaključio je pomoćni trener hrvatskog prvaka te je pritom pozvao sve rukometne zaljubljenike da u Sutinska vrela dođu u što većem broju.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gh0C06.09.2013. u 17:40
    Vrela su valjda i dalje u množini pa bi ih se onda tako trebalo i deklinirati. Zagreb (sad bi me Gobac ispravio i naglasio CO) mijenja dvorane kao Dinamo trenere, možda bi im domaćinstvo svaki tjedan u nekoj drugoj kvartovskoj osnovnoškolskoj dvorani donijelo punu dvoranu, malo sve to... [više na forumu]
    Gh0C