Rukomet

Barcelona uzela i španjolski Superkup, La Rioji očitana rukometna lekcija

Zvonka Keliš • petak, 06.09.2013.
Barcelona uzela i španjolski Superkup, La Rioji očitana rukometna lekcija
Foto: Uroš Hočevar / IHF

Novom sjajnom rukometnom predstavom momčad Barcelone ovoga je petka uzela svoj drugi trofej u novoj sezoni. Nakon Super Globea katalonski je div u španjolskome Superkupu pokazao svu svoju nadmoć te je s devet pogodaka razlike svladao ekipu Naturhouse La Rioje.

Rukometaši moćne Barcelone nakon osvajanja naslova klupskoga prvaka svijeta započeli su, ili bolje rečeno, nastavili, s dominacijom i na domaćem tlu gdje su bez ikakvih problema uzeli prvi trofej sezone, španjolski Superkup. U dvorani u Valladolidu katalonski je div pokazao svu svoju raskoš i nadmoć te je predvođen kapetanom Tomasom, novim pojačanjima Lazarovimi Karabatićem te starim dobrim vratarem Šarićem upisao slavlje s devet pogodaka razlike nad ekipom Naturhouse La Rioje.

U 28. izdanje Superkupa Barca je krenula pogotkom svog kapetana na kojeg odgovor odmah ima Pedro Rodriguez, no Dani Sarmiento, Victor Tomas i Juan Garcia potom imaju ponešto drugačije planove te počinju odvajati svoju ekipu na sigurnijih 5:2. Uspjeli su se tada rukometaši La Rioje približiti na minimalan zaostatak, no serija od pet uzastopnih pogodaka španjolskog prvaka bila je dovoljna za već tada velikih i nedostižnih 10:4.

A najbolji su...

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Kiril Lazarov sa sedam postignutih pogodaka, dok su Victor Tomas i Nikola Karabatić dodali njih po šest. Danijel Šarić među Barceloninim je vratnicama sakupio 11 obrana, dok je vratarski tandem Martinez-Aguinagalde na suprotnoj strani obranio tek devet lopti. Najbolji kod Naturhouse La Rioje bio je Pedro Rodriguez također sa sedam golova, dok je njih šest dodao Jorge Luis Pavan.

Nije europskom klupskom viceprvaku trebalo dugo da poveća svoje vodstvo te se pokaže u punome sjaju stoga njegova prednost raste na 12:6 i 16:8, a zaslužna za vrlo dobru Barcinu realizaciju tada bivaju ovoljetna pojačanja Nikola Karabatić i Kiril Lazarov. Do odlaska na odmor Barcelona čuva prednost od sedam pogodaka razlike stoga u svlačionice odlazi s vodstvom 19:12.

Uvodne minute nastavka također su pripale osvajaču ovogodišnjeg Super Globe turnira u Kataru, naime, Eduardo Gurbindo i Raul Entrerrios osiguravaju svojoj ekipi vodstvo 21:12 koje nedugo zatim raste i na 26:15. Iako u 39. minuti ogleda slijedi lagano buđenje drugog španjolskoj predstavnika u Ligi prvaka, njegove dvije uzastopne serije pogodaka dovoljne su tek za smanjenje zaostatka na šest pogodaka razlike (22:28).

No, rukometaše Xavija Pascuala to nimalo ne ometa u pohodu ka drugome naslovu u novoj sezoni stoga tada vraćaju osjetniju prednost, osiguravaju vodstvo 34:25, odvajaju se i na 38:27, dok na koncu upisuju slavlje 40:31 vrijedno naslova osvajača španjolskog Superkupa.

Španjolsko rukometno prvenstva, točnije, Liga Asobal u novome sastavu, dakle, bez ugašenog Atletico de Madrida, starta sljedećeg vikenda, dok će momčadi Barcelone i Naturhouse La Rioje tjedan dana kasnije krenuti i u prve oglede natjecanja za prvaka Europe.

Superkup, Valladolid:
Barcelona - Naturhouse La Rioja 40:31 (19:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH08.09.2013. u 09:46
    Ne vidim tko će ove sezone moći uzeti Barceloni i bod u domaćim natjecanjima, jednostavno je prejaka za sve.
    ALGHAZANTH