Nogomet

Škrtel: "BiH je dominirala, ali mi smo odigrali taktički sjajnu utakmicu"

Branimir Korać • subota, 07.09.2013.
Škrtel: "BiH je dominirala, ali mi smo odigrali taktički sjajnu utakmicu"
Foto: EPA

Jedno od iznenađenja petka u kvalifikacijskim dvobojima za odlazak na Svjetsko prvenstvo je domaći poraz reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Slovačke. Slovaci su u Zenici minimalno slavili 1:0...

Bosna i Hercegovina nije iskoristila prvu meč loptu za približavanje Brazilu, dapače, sada se dovela u situaciju koja je značajno teža nego što se činilo da će biti. Za sve je kriv kiks u Zenici protiv Slovačke koja je tijesno slavila 1:0.

Marek Hamšik nije odigrao utakmicu na svojoj najvišoj razini, a nakon susreta bio je vrlo zadovoljan ostvarenim.

"Vrlo smo sretni svojim nastupom. I BiH i mi igrali smo dobro, odlično smo se kretali i bez lopte te se nakon pogotka uspješno obranili. Sada slijedi dvoboj u Žilini, vrlo važan meč za obje reprezentacije", izjavio je Hamšik za Sportsport.

Ovaj rezultat razveselio je i Adama Nemeca, prvog napadača Slovačke u sinoćnjoj postavi.

"Ovo je tek prvo poluvrijeme našeg dvoboja, ali sjajan je osjećaj slaviti u Zenici protiv igrački vrlo jake reprezentacije. Svjesni smo da imamo najmanje šanse za drugo mjesto, ali ćemo se boriti dok god ima nade. Mislim da imamo šanse protiv BiH. Sjajni su i Džeko, Salihović, Misimović, Pjanić, ali nisu igrači koji igraju dobro obranu i mislim da to možemo iskoristiti", dodao je Nemec.

Odličan posao odradio je Martin Škrtel koji je bio važna karika u zaustavljanju napada domaćina.

"Mi smo se nadali bodu, znali smo da oni trebaju pobjedu, ali smo na kraju uzeli puni plijen. BiH je možda dominirala na terenu, ali mi smo taktički bili sjajni. Mislim da se nisam nikada ovoliko naskakao i udario loptu ovoliko puta glavom", govorio je branič Liverpoola.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 02:10
    Hrvatska-Bosna
    Obrisan korisnik