Rukomet

Meškov Brest očitao lekciju Maccabiju za nastavak kvalifikacija u EHF kupu

Zvonka Keliš • nedjelja, 08.09.2013.
Meškov Brest očitao lekciju Maccabiju za nastavak kvalifikacija u EHF kupu
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Meškov Bresta ove su nedjelje novom uvjerljivom pobjedom nad izraelskim Maccabijem osigurali svoje mjesto u drugome krugu kvalifikacija EHF kupa koje im nove dvoboje donosi već narednoga tjedna.

Nakon sigurnog slavlja sa šest pogodaka razlike (25:19) dan ranije, rukometaši bjeloruskog Meškov Bresta ove su nedjelje u uzvratnom dvoboju prvoga kruga kvalifikacija Kupa EHF nadasve uvjerljivom pobjedom nad ekipom Maccabija potvrdili svoj plasman u drugu rundu kvalifikacija gdje ih čekaju ruski Permskie Medvedi.

Iako to još uvijek nije bila onaj najbolja igra Meškova u nedjelju jest ona svakako bila bolja no prethodnoga dana, dok se Maccabi u želji za prolaskom dalje dobro držao tek uvodnih petnaestak minuta kao i dan ranije. Trener domaćina Željko Babić tada ponovno zove minutu predaha koja, pak, rezultira s tri domaća uzastopna pogotka za vodstvo 11:9 nakon čega se na predah odlazi s istim rezultatom kao i subotu (16:11).

U nastavku susreta ponovno vratar Meškova biva na visini zadatka, no ovoga se puta radilo o Vitaliju Čarapenki koji svojim vrlo dobrim obrana omogućava svojim suigračima da odvedu Meškov na 29:20. Nije trebalo dugo da Bjelorusi povećaju svoju prednost da bi na koncu slavili s deset pogodaka razlike (34:24).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je mladi igrač Meškov Bresta Oleg Astrašapkin sa šest postignutih pogodaka, a njih pet dodao je Dimitrij Kamišik. Robert Markotić zabio je tri pogotka, dok se David Špiler dva puta upisao u listu strijelaca. Najbolji kod Maccabija bio je Yoav Neeman s pet golova.

Dvostrukim slavljem nad izraelskim Maccabijem momčad Meškov Bresta osigurala je drugu kvalifikacijsku rundu Kupa EHF koja joj donosi oglede s ruskim Permskie Medvedima koji su, pak, na rasporedu krajem sljedeća dva tjedna.

EHF kup, 1. kvalifikacijska runda:

1. utakmica:
Meškov Brest - Maccabi Rishon-Lezion 25:19

Uzvratna utakmica:
Maccabi Rishon-Lezion - Meškov Brest 24:34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2013. u 23:06
    bravo roki
    Obrisan korisnik